Külföld

2009.11.25. 09:13

Több mint 120 ezer fontért kelt el egy eredeti King Kong-modell

London - Több mint 120 ezer fontért (36 millió forintért) kelt el az 1933-as filmben szereplő egyik King Kong-modell a Christie's londoni árverésén.

MTI

A klasszikus produkcióhoz több King Kong-modellt használtak, a most kalapács alá került darab a film zárójeleneteiben szerepelt. Ő volt az, aki felmászott az Empire State Building tetejére, és rettegésben tartotta New Yorkot.
   
A filmkockákon óriásinak ábrázolt majom jeleneteit "stop motion" technikával vették fel: a mozgókép állóképek sorozatából épült fel. Az érző szívű "szörnyeteget" valójában egy alumínium koponyával megfejelt, mindössze 55 centis fémszerkezet játszotta, amelyet szebb napjaiban nyúlszőr borított.
   
A King Kong-bábú Eugene Hilcheynek köszönheti fennmaradását, aki 1949 óta minden fellelhető relikviát igyekezett összegyűjteni a filmből. A most áruba bocsátott modellt 1967-ben sikerült megszereznie, amikor azt a helyszínt, ahol addig tartották, bontásra ítélték.
   
A kis King Kong a Christie's keddi, popkultúrának szentelt árverésének igazi sztárja volt. Az aukció előtt 100-150 ezer fontra becsülték az értékét.
   
Az árverés összbevétele elérte az 519 ezer fontot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!