Külföld

2010.11.09. 12:08

Vérdíjat tűzött ki a bolgár kormányfő fejére a maffia

Szófia - Bojko Boriszov bolgár kormányfő fejére 400 ezer eurós vérdíjat tűzött ki a maffia: a hírt maga a miniszterelnök is megerősítette a 24 Csassza (24 óra) című napilapnak.

MTI

"Akik ilyet terveket szövögetnek, azoknak általában egy indítékuk van: a megsértett személyes pénzügyi érdek" - mondta Boriszov, gúnyosan hozzátéve, hogy a fejéért ígért összeg meglehetősen csekélyke.

Boriszov 2009-ben hivatalba lépett kormánya erőteljesen fellép a helyi maffia ellen. A titkosszolgálat úgy jött rá a jelenlegi ügyre, hogy maffiatagok közötti telefonbeszélgetéseket hallgatott le, valamint megfigyelés alatt tartotta a bűnözőket. A kormányfő elleni merénylet megtervezésével három embert gyanúsítanak.

A helyi maffiának további becsvágyó tervei is vannak: egy bűnbanda vezetője, Alekszej Petrov - korábbi titkos ügynök - bejelentette, hogy indulni akar a következő évben esedékes elnökválasztásokon. Petrov jelenleg házi őrizetben van. A férfit zsarolással, pénzmosással, adócsalással és ipari cégek vagyonának hűtlen kezelésével gyanúsítják. A maffiavezér jó kapcsolatban van a Rend, törvény, igazság nevű konzervatív ellenzéki párttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!