Külföld

2011.07.27. 07:43

Súlyos depresszióba zuhant, nem eszik Mubarak

Kairó, Sarm-es-Sejk - Súlyos depresszióba zuhant, és négy napja nem vesz magához szilárd ételt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, legföljebb folyadékot, azt is csak az orvosai és a felesége unszolására. A volt államfő ezért nagyon legyengült - jelentette kedden a MENA állami hírügynökség.

MTI

Mubarak állapota stabil - mondta az egészségügyi miniszter helyettese. Az orvosok szükség esetén csövön át fogják táplálni.
   
A Mubarak gyengélkedéséről szóló hír nyomán felerősödtek azok a találgatások, hogy elhalaszthatják a volt elnök elleni büntetőper augusztus 3-ra kitűzött első tárgyalását, ami tovább élezheti a feszültséget Egyiptomban az előző rendszer tisztségviselőinek felelősségre vonását sürgető csoportok és az országot a Mubarak-rezsim megdöntése óta irányító katonai tanács között.
   
A volt elnököt, aki 29 éven át irányította a népes észak-afrikai arab országot, amíg februárban el nem űzték a hatalomból, korrupcióval vádolják, és azzal, hogy a karhatalom az ő utasítására lőtt a kormányellenes tüntetők közé. A január-februári egyiptomi népfelkelés során több mint 800 ember vesztette életét.
   
Mubarak április óta Sarm-es-Sejk vörös-tengeri üdülőhely egyik kórházában van, őrizet alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!