Külföld

2009.05.22. 14:03

Öngyilkos lett egy tizenkét éves thaiföldi fiú, mert eltiltották a videojátékoktól

Thaiföld - Kiugrott egy tizenkét éves thaiföldi fiú kollégiumának hatodik emeletéről, feltehetően azért, mert szülei eltiltották a számítógépes játékoktól - adta hírül a helyi sajtó.

Szausev Xénia

A Bangkokkal szomszédos Szamut Prakan tartományban történt eset kapcsán a nyomozók vizsgálják az áldozat - egy rendőr fia - mobiltelefonján található SMS-eket, amelyekben barátainak panaszkodik, hogy nem játszhat a videojátékokkal. "A holnapi lesz az utolsó napom"- írta a fiú az egyik üzenetében barátjának múlt hét szerdán.

Panpimol Lohtrakul, egy mentálhigiéniai intézet igazgatónője szerint a szülők általában nem tudják, hogyan kell bánni a játékfüggő gyerekekkel, akik szabályos elvonási tünetektől szenvednek, ha nem fokozatosan, hanem hirtelen és teljesen megvonják tőlük a játéklehetőséget. Az esettel kapcsolatban az intézet is vizsgálatot indított, azt szeretnék kideríteni, vajon a fiú valóban játékfüggő volt-e.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!