Külsővat

2016.11.03. 15:30

Emlékképek a múltból - Kiállítással tisztelegnek a 2008-ban bezárt iskola előtt

Külsővat - Tablókiállítás nyílt a helyi kultúrházban az egykori Zrínyi Miklós Általános Iskolában végzett nyolcadik osztályos tanulók képeiből.

Polgár Bettina

A tárlat Tóth Beáta helyi kulturális munkatárs ötlete nyomán valósult meg, aki így szeretett volna a 2008-ban végleg bezárt iskolánknak méltó emléket állítani. - Közzé tettem egy felhívást a településen, valamint az interneten.

A gazdag képanyag a külsővati kultúrházban tekinthető meg
Fotó: Tóth Beáta

Arra kértem mindenkit, akinek van nyolcadikos osztályképe, adja kölcsön, hogy lemásolhassuk, majd kiállíthassuk - ismertette a széleskörű összefogás révén életre hívott tárlat kialakításának előzményeit Tóth Beáta.

A kulturális munkatárs rámutatott, nagy sok segítséget kapott a helyiektől, illetve az egykor Külsővaton élő elszármazottaktól. Az összegyűjtött képek fél évszázadot ölelnek fel: az 1958-tól 2008-ig, az oktatási intézmény bezárásáig terjedő időszakot.

- A kiállítás létrehozásában rengeteget segédkezett Aczél Péter, Külsővat polgármestere. A közreműködésével felnagyítottuk, valamint névsorral láttuk el az fotókat - magyarázta Tóth Beáta.

A gazdag kiállítási anyagot az érdeklődők néhány héten át a külsővati kultúrházban tekinthetik meg.

Tóth Beáta

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!