Kultúra

2009.05.27. 07:16

Benyújtja a médiatörvény-tervezetet Jánosi György

Tihany - Akár egyedül is hajlandó benyújtani a médiatörvény-tervezetet a kimunkálásában résztvevő szocialista országgyűlési képviselő, ha a többi frakció ezt nem támogatja; Jánosi György erről a Media Hungary konferencia egyik pódiumbeszélgetésén beszélt kedden Tihanyban. A Fidesz által delegált ORTT-tag szerint ebben a ciklusban nem lesz új médiatörvény.

Szausev Xénia

A többiek támogatásának hiányában is "szeretném benyújtani a törvényt, hogy ez a többhónapos munka ne vesszen kárba" - mondta a szocialista politikus, megjegyezve: a végső változatot a négy frakció közül három támogatta, s ezek a szavazatok több mint 90 százalékával rendelkeznek.
    
Hozzátette, néhány hónapja, amikor a Fidesz elnöksége úgy döntött, hogy nem támogatja a benyújtást, úgy nyilatkoztak, "a nagypolitikai helyzetre, a választásra, a kampányra tekintettel" tesznek így.
    
Szalai Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja arról beszélt: nem látja esélyét annak, hogy még ebben a ciklusban megszülessen a jogszabály; "a nagyívű szakmai stratégiákat a politika mindennapi vihara el szokta sodorni, ez így történt" - mondta.

Kövesse figyelemmel a Media Hungary eseményeit!

Nézze meg a rendezvényen készült képeket itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!