Kultúra

2009.11.06. 20:50

Felújított óvodák - Környezettudatos nevelést szolgáló fejlesztések

Pápa - Csütörtökön este ünnepélyes keretek között zárták le a Pápa Városi Óvodák Infrastrukturális Fejlesztése projektet. Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult fejlesztés keretében a város tíz óvodájából három újult meg.

Nagy Imre

A Tarczy iskola aulájában elsőként Kovács Zsolt, a közreműködő VÁTI Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese köszöntötte a város vezetőit és a meghívott óvodapedagógusokat. Mint elmondta, a több mint hetven esztendős épüle- tek állagmegóvása mellett korszerű, energiatakarékos, környezetbarát fűtési és világítási rendszert építettek be. Emellett a szakmai fejlesztés szintén megtörtént: speciális eszközök ugyancsak bekerültek a rendszerbe.

Mindezek összességében a környezettudatos óvodai nevelést szolgálják. Gőgös Zoltán, az FVM államtitkára szintén átgondolt fejlesztésnek nevezte a projektet, ami elsődleges célja mellett a helyi kisvállalkozások munkához jutását ugyancsak szolgálta. Dr. Áldozó Tamás alpolgármester részletesen ismertette az építés menetét, kitérve a projekt költségvetésére is. Az ünnepség zárásaként levetítették az építés idején forgatott kisfilmet.

A pápai felújítás és bővítés összesen 192 millió forintba került. Ebből a Közép-dunántúli Operatív Program keretében 142,5 millió forint támogatáshoz jutott a város, amihez 49,5 milliós saját forrást biztosított az önkormányzat. A felújítás és bővítés során napkollektoros vízmelegítők, gépészeti berendezések, játszóudvar, tanösvény, sószoba, mosókonyha, tornaszoba, logopédiai helyiség, központi öltöző, vizesblokk, az óvodák előtt hulladéksziget valósult meg, és nőtt a gyermekintézmények hasznos alapterülete is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!