Kultúra

2009.11.30. 16:54

Horror totális pancserekkel

Az a gyanúm, hogy az óvodák felső csoportjaiban és az általános iskolák alsó tagozataiban különb mókákat eszelnek ki a gyerekek ahhoz, hogy becsapják egymást, mint az RTL Klub Kész átverés! című szórakoztató show-jában teszik az alkotók.

Kellei György

A Viasat3 megvásárolt átveréses epizódjai is utcahosszal vezetnek a magyar változat előtt. Legutóbb egy francia rendező, Cooky műsorvezetésével (idétlenkedéseivel) láttam egy négyrészes összeállítást.

Az elsőben Hajdú Péter, ez a megjelenésében, adottságaiban totálisan jelentéktelen celeb a barátaival megérkezik egy erdei tisztásra, ahol korábban véres buli zajlott, a nyomok félreérthetetlenül erre utalnak.

A beavatott Hajdú meg Cooky feladata, hogy elhitessék a barátaikkal, itt bizony gyilkos leszámolás folyt. Ezt azonban olyan dilettánsan és pancserül csinálják, hogy még esély sincs arra, hogy valaki bevegye a megrendezett jelenetet. Köcsögöznek, egy nő sikít, Hajdú üres sörösüvegeket hajigál a bozótosba; előkerül egy véres csávó is, aki öklendezik, dühöng.

Hajdú hülye ábrázattal mobilozna a rendőrségnek, de nincs térerő. Röhej és katasztrófa az egész. Meglepetés és humor sehol, gyatra a produkció.

A másik epizódban két szőke hölgy meg a papagáj esetét látjuk. Kávézgatnak, teázgatnak, a papagáj meg mögöttük dumál a kalitkában. Az egyik szőke a kávéház galériájáról ledobja a kalitkát, amely egy fiatal pasasra esik. Ez még szellemtelenebb az előzőnél.

Cooky viszont jól érzi magát, tört magyarsággal kommentálja az eseményeket. A harmadikban Szerednyei Béla színművészt szedik rá egy imitált modellválogatásra.

A felhajtásban van valami mai életszerűség a maffiózó apukával és bumfordi testőreivel.

A záró részben Ungár Anikó bűvész is megjelent, de hogy miről volt szó az eljátszott találkán, az elsikkadt, megfejthetetlen maradt. De nem hiszem, hogy valakit is érdekelt volna a bennfentes diskurzus. A Kész átverés! siralmas laposságával és szürkeségével ezúttal nem kiszemelt áldozatait, hanem bennünket vert át, eléggé pofátlanul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!