Kultúra

2009.11.11. 16:38

Magyarságkutatásról az ünnepen - Kiosztották az Év kutatója díjakat is

Veszprém - November 3. és 30. között rendezik meg 13. alkalommal a Magyar Tudomány Ünnepét. Az idei rendezvénysorozat előadásai a tudomány és innovatív környezet mottó köré csoportosulnak. A regionális rendezvényt a VEAB-székház nagytermében tartották.

Gaál Julianna

Köszöntőjében dr. Bíró Péter, akadémikus, az MTA Veszprémi Területi Bizottságának elnöke a hónap elején, Budapesten megrendezett Tudomány Világfórumának témáiról beszélt.

- A konferencián Nobel-díjas tudósok, nemzetközi hírű kutatók, miniszterek, a világ tudományos és kutatás finanszírozó szervezeteinek vezetői és gazdasági szakemberek találkoztak, akik többek között a a tudomány kommunikációjáról és finanszírozásáról, a fenntartható fejlődésről és az innovációs politikatudomány finanszírozásáról, valamint a fiatalok tudományos kutatásokba való bevonásáról értekeztek - fogalmazott dr. Bíró Péter.

A veszprémi rendezvény Gráfik Imre szombathelyi etnográfus előadásával kezdődött, aki a regionális magyarságkutatás lehetőségeiről beszélt. Kiosztották az Év kutatója díjakat, melyet Torgyik Judit, a székesfehérvári Kodolányi főiskola neveléstudományi tanszékének tanszékvezető helyettese, és dr. Varga László, a mosonmagyaróvári Nyugat-magyarországi Egyetem szociális és neveléstudományi intézetének docense kapta. Az egész napos konferencia fő témája a magyarságkutatás volt.

További programok a Tudomány Ünnepén

Felolvasóülést tartanak a Balaton az ezredfordulón címmel a tihanyi limnológiai kutatóintézetben ma délelőtt tíz órától. Pénteken 11 órakor Az operációkutatás oktatásának helyzete a bolognai rendszer tükrében címmel szerveznek előadásokat a VEAB-székházban, november 20-án pedig a világméretű pénzügyi- és hitelpolitikai válság hazai vonatkozásairól tartanak könyvbemutatóval egybekötött tudományos ülést szintén a VEAB székházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!