Kultúra

2010.03.29. 15:05

Újra indul a költészet napi Versbusz

Veszprém - A veszprémi Petőfi Színház és a Veszprém Városi Művelődési Központ közös szervezésében március 31-én, szerdán immár negyedik alkalommal indítja útjára a Versbuszt. A kezdeményezés célja a közelgő költészet napja alkalmából népszerűsíteni a verseket, irodalmat, bemutatni a kulturális értékeket.

Kiss Nikolett

Az idén ismét a buszon utazik Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Kőrösi Csaba, Módri Györgyi és Máté P. Gábor. A buszon utazó színészeket idén Szabó Gyula énekes-gitáros (aki megzenésített versekkel örvendezteti meg a hallgatóságot) is erősíti, valamint a versmondó csapathoz csatlakozik Oberfrank Pál, a Petőfi Színház új igazgatója is.

A Versbuszon utazó színészek szavalnak helyi járatú autóbuszon, a gyulafirátóti óvodában, rendhagyó irodalomórát tartanak a Dózsa György Általános Iskolában, ellátogatnak az egyik nyugdíjas klubba. Délután a veszprémi a Cserép család otthonában örvendeztetik meg a családtagokat, végül  a megyei kórház szülészeti osztályán a kismamáknak adnak rendhagyó műsort a színészek.

A Versbusz utasai tavaly mintegy 500 embernek adtak ajándékba verset különböző helyszíneken. A színészek közel 100 költeményből válogatják össze repertoárjukat.
 
A Versbusz útvonala március 31-én Veszprémben:

9-10 óráig:  Ha megy a busz - versek a helyi járaton - találkozás a Petőfi Színház előtti buszmegállóban ( A Veszprémi Petőfi Színház verskommandója: Oberfrank Pál, Módri Györgyi, Kőrösi Csaba, Máté P. Gábor)  
 
10.10-11 óráig:  Fut, robog a kicsi kocsi - költészet az óvodában - Gyulafirátóti óvoda  (Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Oberfrank Pál, Kőrösi Csaba és Szabó Gyula énekes-gitáros)
 
11.30-12. 45 óráig:  Laci, Te, hallod-e - Rendhagyó irodalom óra a Dózsa György Általános Iskolában ( Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Oberfrank Pál, Kőrösi Csaba és Szabó Gyula énekes-gitáros

13.00-1400 óráig : Már vénülő kezemmel- Versek a nyugdíjasoknak a Dózsavárosi Klubkönyvtárban ( Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Oberfrank Pál, Kőrösi Csaba, Szabó Gyula énekes-gitáros)
 
14.15-15.45 óráig: Családi kör- Látogatás a Cholnoky városrészben élő Cserép családnál ( Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Kőrösi Csaba és Szabó Gyula énekes-gitáros)
 
16-17 óráig:  Az én anyám - Versek a kismamáknak a Cholnoky Ferenc megyei kórház szülészeti osztályán ( Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Kőrösi Csaba és Szabó Gyula énekes-gitáros)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!