Kultúra

2010.07.19. 11:22

Somló hangja jövőre is

Doba - A szombat éjjeli, vasárnap délelőtti eső miatt a vártnál kisebb érdeklődés mellett kezdődött a Somló hangja fesztivál utolsó a napja, de a délutáni órákra már újra sok vendéget vonzott a rendezvény.

Győrffy Árpád

A fesztivál főszervezője, Kovács Norbert, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület elnöke sikeresnek értékelte a Somló-hegy Alapítvánnyal közösen, több önkormányzat és más szervezet támogatásával második alkalommal megrendezett programot.

Miközben a térségben több fesztivál is zajlott, megfelelő mértékű érdeklődés volt mindhárom dobai színpadon - népzene, dzsessz, világzene - és a népek sátrának helyet adó, főleg a roma hagyományokra építő udvaron is.

Számításaik szerint az összlátogatottság a tavalyinak duplája lehetett. Különösen a Csík zenekar csütörtöki koncertje emelkedett ki, ahol 7800 néző lehetett és a szombati programok, amikor az egész napos forgalom már többezres volt.

Nagyon fontos eredménynek tartja, hogy a rendezvény kapcsán rendkívül erős együttműködés alakult ki a térség falvai között. Különösen a polgárőrségek tagjai segítették önzetlenül, jól szervezetten, profi munkával a program lebonyolítását.

A következő évben hasonló módon, három főszínpaddal szeretnék megtartani a programok. Az ideinél több érdeklődőt szeretnének, de nem akarnak több tízezres forgalmat, mert azt sem a falu, sem a közvetlen helyszín nem bírná el. Magas minőségű, a térséget fejlesztő, kultúrára nevelő fesztivált szeretnénk jövőre is csinálni - hangsúlyozta Kovács Norbert.

 

 
A szombat éjjeli, vasárnap délelőtti rossz idő végül csak a főzőverseny résztvevőinek számára volt hatással, de az elkészült ételeket, köztük a devecseri Flare tinik cigánylecsóját, Mesterházy E. Péterné rizlinges csirkéjét és kétbabos sertésbordáját, a Lucullus Borlégió Erdődy boroskáposztáját egyaránt első díjjal jutalmazták a saját kategóriájában.

Sok érdeklődőt vonzott az első alkalommal megrendezett Népi komédiás színjátszó találkozó és a programot záró néptáncfesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!