Kultúra

2011.04.11. 17:16

Amerika-hét a könyvtárban

Veszprém - Negyedszer rendezik meg az Amerika-hetet Veszprémben, a programokat az amerikai kultúráról való tanulásnak és a magyar-amerikai kapcsolatok erősítésének szentelik.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete és Tudományos és Nemzetközi Irodája, az Amerikai kuckó, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet, illetve a Veab angol munkabizottsága 2008 óta szervezi meg az angol nyelvű Amerika-hét programját. A programsorozat mára nagy érdeklődésnek örvendő, sikeres rendezvénnyé nőtte ki magát.

Az idei, április 11-15. közötti rendezvény olyan témakörökkel foglalkozik, mint a történelem, civilizáció, művészet, irodalom, pedagógia, politika, üzletvitel, filozófia és média, melyek több nézőpontból elemzik az amerikai kultúrát. Az előadók idén a kulturális, zenei, színházi és képzőművészeti témákra összpontosítanak, az előadásokat kulturális programok színesítik. Az eseményen magyar és amerikai egyetemek oktatói, Fulbright-ösztöndíjas professzorok, szakemberek vesznek részt.

Az Amerika-hetet a budapesti amerikai nagykövetség, a Pannon Egyetem és a Nazareth College képviselője nyitotta meg kedd délután a megyei könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!