Kultúra

2012.01.24. 08:14

Ösztöndíjak, munkalehetőségek

Veszprém - Nyilvánosak az államilag támogatott felsőoktatási felvételi keretszámok. A Pannon Egyetem nyílt napi rendezvénnyel, Felvételi Tanácsadó Központtal és tájékoztató előadással segíti döntésükben a diákokat.

Balla Emőke

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Pannon Egyetem 2012-ben 780 állami ösztöndíjas keretszámmal rendelkezik az alapképzési szakokon, további 600 hallgató vehet részt részösztöndíjas képzésben a kiemelt képzési területeken.

Az informatikai képzési területen 230, a műszaki képzési területen 310, a természettudományi képzési területen 60 diák felvételét teszik lehetővé részösztöndíjas képzési formában. Az intézmény a részösztöndíjasok számára is kedvező feltételeket kínál, biztosítja az átjárhatóságot a szakok között és speciális ösztöndíjakkal segíti felvett hallgatóit.
 
Mesterképzésre a Pannon Egyetemre 2012-ben összesen 845 hallgató vehető fel állami ösztöndíjas képzési formában, amelyből 86 az agrár, 60 a bölcsészettudományok, 210 a gazdaságtudományok, 80 az informatikai, 250 a műszaki, 105 a pedagógusképzési, 14 a társadalomtudományi, 40 a természettudományi képzési területre kerülhet. Felsőfokú szakképzésben 200 fős állami ösztöndíjas keretszámmal rendelkezik az intézmény.


 
A Pannon Egyetem alapszakos önköltségi díjai a gazdaságtudományi karon és a Georgikon karon 150 ezer és 175 ezer forint közöttiek, a modern filológiai és társadalomtudományi karon 115 ezer és 150 ezer forint közöttiek, a mérnöki karon egységesen 250 ezer, a műszaki informatikai karon 280 ezer, valamint 300 ezer forint félévente. Az intézmény számára fontos, hogy minden tehetséges diák egyetemi felvételt nyerhessen, függetlenül anyagi hátterétől, ezért a Pannon Egyetemen speciális ösztöndíjakkal, munkalehetőségekkel, az elsőéves állami ösztöndíjasokat kollégiumi elhelyezéssel, a részösztöndíjasokat és önköltségeseket lakhatási támogatással segítik, ezzel csökkentve a szociálisan rászorult hallgatók kiadásait.
 
A felvételizők és szüleik a felvételi eljárással vagy a Pannon Egyetem által kínált szakokkal kapcsolatos kérdéseikkel az egyetem aulájában működő Felvételi Tanácsadó Központhoz fordulhatnak. Az intézmény veszprémi kampuszán, a B épület aulájában január 25-én, szerdán 10 órától nyílt napot tartanak; az érdeklődők az öt kar képviselőivel, szakvezetőkkel, hallgatókkal találkozhatnak, az egyetemi séta keretében megiskedhetnek az előadótermekkel, laborokkal, kollégiumokkal.
A Pannon Egyetem rektora és vezetése január 26-án délután fél hatkor tájékoztató előadást tart az új felsőoktatási törvénnyel, a felvételi rendszer változásaival és a képzés várható költségeivel kapcsolatban az A épület 1-es előadótermében, ahol az egyetem vezetői válaszolnak a felvételi eljáráshoz kapcsolódó kérdésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!