Kultúra

2012.01.23. 12:58

Pápai ART hetedik alkalommal

Pápa - Évente kettő, a város amatőr és hivatásos képzőművészeit érintő kiállítás örvendezteti meg a művészetbarátokat. A Pápai Tárlat az év végén, a Pápai ART pedig a Magyar Kultúra Napján nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

Nagy Imre

Utóbbi vasárnap este, a kultúra napi ünnepi műsor bevezetéseként nyílt meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ emeleti előterében. Az eseményhez illő hangulatot a Bartók zeneiskolások hegedű triója teremtette meg, majd Unger Tamás alpolgármester osztotta meg ünnepi gondolatait a közönséggel. - A most hetedik alkalommal nyíló tárlat különleges, mert a hagyományos festmény- és fototechnikák mellett például bőrdíszműves is jelentkezik alkotásaival.



Több képen jellemző pápai utcarészletek jelennek meg, az arc- és tájképek, csendéletek pedig különböző érzelmeket generálnak - fogalmazott Unger Tamás. A zsűri - Borbély Lajos, Heitler László és Katona György festőművészek - tizennyolc alkotó nyolcvanhét művéből választotta ki a tárlaton bemutatott negyvenhét művet, amiknek látásmódbeli megfogalmazása, technikai eltérősége, és a szinte mindegyikben megnyilvánuló kísérletező kedv biztosítja az eklektikus sokszínűséget. Nem művészek, pápai, illetve a városhoz kötődő lelkes amatőrök mutatják itt be a művészetről vallott nézeteiket, árulkodnak útkeresésükről, kíváncsiságukról. A kiállítás február 19-ig tekinthető meg, naponta 10-18 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!