Kultúra

2012.07.10. 11:04

Változások a VeszprémFest programjában

Veszprém - Nagy érdeklődés előzi meg a VeszprémFest idei koncertjeit, éppen ezért a Buena Vista estjét a Veszprém Arénában rendezik. Változik az opera előadás basszistájának személye is.

Balla Emőke

Világsztárok találkoznak a  VeszprémFesten, mely évről-évre a legmagasabb minőséget kínálja a nézőknek. Az idei már a kilencedik rendezvény és a zenei műfajokat illetően  talán valamennyi korábbi évhez képest szerteágazóbb, eklektikusabb.

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a július 20-i, pénteki Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo koncertet a Veszprém Arénában rendezik, ezért ismét kaphatók jegyek a programra.

Változás van a szombati, opera előadásban: a Don Pasquale bemutatójában az olasz basszista iskola egyik legnagyobb csillagát, Roberto Scandiuzzit hallgathatja a közönség. A művész az elmúlt két évtizedben sikert sikerre halmozott a világ legpatinásabb színpadain, operaházaiban. Fellépett többek között a Covent Gardenben, a New York-i Metropolitan-ben, a Scalában, a párizsi operában, a bécsi és a müncheni Staatsoperben. A változtatást az indokolta,  hogy Ruggero Raimondi egy baleset miatt szinte az utolsó pillanatban kénytelen volt lemondani vállalt címszerepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!