Kultúra

2013.12.27. 17:10

Ünnepel a Dohnányi

Veszprém -A Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI ünnepi hangversenyt szervezett a szakközépiskola harmincadik tanéve alkalmából a Hangvillában.

Balla Emőke

A Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola 1983-ban a Lovassy László Gimnázium tagozataként indult, majd 1988-ban önálló intézménnyé alakult. A Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolát és a Csermák Antal Zeneiskolát a fenntartó önkormányzat 2012-ben összevonta, így új intézményi formában működik tovább a zenészképzés.

 

A Dohnányi a harminc tanév alatt sok eredményt ért el, több neves művészt adott a magyar és a külföldi publikumnak, volt dohnányis növendékek játszanak és tanítanak magyar és külföldi vezető zenei intézményekben. Az iskola egykori diákjai közül többen tanárai a szakközépiskolának és a zeneiskolának. Az iskola növendékei rendszeresen szerepelnek a város rendezvényein, az iskola énekkara és zenekara hazai és külföldi fesztiválokon, a Dohnányi növendékeiből alakult az Auer Szimfonikusok.

A hangversenyen felléptek a Dohnányi volt és jelenlegi növendékei, az Auer Szimfonikusok, a Reneszánsz Kamarakórus, a Brass In The Five.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!