Kultúra

2014.08.10. 16:40

Balatoni festő tárlata

Alsóörs - A Törökházban rendezték be Grimm József, a balatoni táj kortárs festőjének legújabb kiállítását.

Varga Ibolya

Grimm József Balatonfüreden él és elsősorban a városról és a tóról fest tájképeket, de igen sokan kedvelik a csendéleteit is. A mostani kiállítást Tarnai Katalin, szintén Balatonfüreden élő televíziós személyiség nyitotta meg, aki már többször ajánlotta képeit a látogatók figyelmébe. A festmények és grafikák többsége tájkép, azokat az épülteket, utcákat, városrészeket örökíti meg, melyeket magunk is jól ismerünk és szívesen nézzük őket a kiállítóterem falain, de el tudjuk képzelni bármelyiket otthonunk díszeként is.

A másik fontos és visszatérő téma a Balaton és a tavon úszó hajók látványa. Az alkotó ebben az évben töltötte be hatvanadik életévét, aminek alkalmából Balatonfüreden láthattunk egy, az itteninél tágabb válogatást a képeiből. Alsóörsön sem először állított ki, ide mindig szíversen tér vissza akár a színvonalas műsoraik vendégeként is. A mostani összeállítás augusztus 21-ig tekinthető meg a naponta 15 és 19 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!