Kultúra

2015.10.22. 14:18

Kiútkeresés a nehéz élethelyzetekből

Veszprém - Egy nagy tragédia után az ember a kiutat keresi, próbál kilábalni a nehéz helyzetből. Erről a kiútkeresésről szól a kötet – hangzott el Kanyár Erika A vigasz lángjai című kötetének bemutatóján.

Szám Dorottya

Bemutatták Kanyár Erika A vigasz lángjai című verseskötetét szerdán, a Dubniczay-palotában. A költővel Kilián László író, a Művészetek Háza igazgatóhelyettese beszélgetett.

Kanyár Erika fiatalkora óta ír, de elmondása szerint sokszor eltérítette az élet az alkotástól. Több területen is kipróbálta magát a naplóírástól kezdve az újságíráson át az önálló prózai és lírai alkotásig. Az antológiák után megjelentek az első kötetei, a Sváb golgota, a Profán passió és a Smaragd énekek. Írói eszközként gyakran vesz át vendégszövegeket többek között Petőfi Sándortól, Ady Endrétől és Vörösmarty Mihálytól.

Kilián László, Kanyár Erika és Bognár Renáta

– A kötet címválasztása sokat elárul a benne szereplő versekről és a pillanatnyi élethelyzetemről. Egy nagy tragédia után az ember a kiutat keresi, próbál kilábalni a nehéz helyzetből. Erről a kiútkeresésről szól a kötet. Örök kérdésekre keresi a választ, mint például, hogy miért élünk ezen a világon – fogalmazott a szerző.

A rendezvényen közreműködött Molnár Erzsébet előadóművész és Bognár Renáta, a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola diákja, akik Kanyár Erika verseit olvasták fel. A kötetet Szelényi Károly Magyar Örökség-díjas fotóművész illusztrációi teszik színesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!