Kultúra

2017.03.01. 18:55

Újra megnézhetjük a Szeretföldet - A vetítés után az alkotók beszélnek a filmről

Veszprém - A Szeretföld című, közösségi összefogásból készült filmet vetítik a Dubniczay-palotában pénteken 18 órától.

Marton Attila

A filmet az utóbbi hetekben kétszer mutatták be Veszprémben, a zárt körű vetítéseken azonban akkor még csak az alkotók, a filmben közreműködők és a támogatók láthatták a művet. A nyilvános bemutatót március 3-án, pénteken 18 órától a Dubniczay-palotában tartják, ahol a vetítés után az alkotókkal szerveznek közönségtalálkozót.

Az alkotók a bemutatón. A filmben tíz főszereplő és mintegy harminc epizódszereplő jelenik meg Fotó: Nagy Lajos

A nézők is találkozhatnak Buvári Tamás rendezővel, Ladányi János operatőrrel, Turós-Máté Kinga, Lipták Jeanne és Trócsányi Gergő főszereplővel, valamint Dósay Norbert és Németh Csaba producerrel, akik beszélnek a film születéséről és a forgatás kulisszatitkairól. A jegyvásárlás becsületkassza-alapon működik, a bevételt a szervezők a Szeretföld további költségeire fordítják. A vetítés és a közönségtalálkozó a Pannonfíling Klub, a Művészetek Háza és a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó közös rendezvénye.

A Szeretföld Iancu Laura azonos című regényének felhasználásával készült közösségi összefogással. A film jeleneteit a megyeszékhelyen, valamint több környező faluban forgatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!