Kultúra

2017.09.05. 16:35

A hold titokzatos fénye - Rejtélyek, különös vallomások Kellei György új krimijében

Új bűnügyi regénnyel jelentkezett lapunk egykori munkatársa, a Balatonfüreden élő Kellei György író, újságíró. A hold titokzatos fénye egy nyári éjszakába sűrített gyilkosság és szerelem története.

Napló-információ

Szente Tamás író egy viharos júliusi éjszakán falusi házából beautózik a Balaton-parti városba, felmegy egy toronyház hatodik emeletére, hogy barátja lakásában elfogja a nyolcvanéves, aberrált és karrierista történészprofesszor gyilkosát. A bűntény okait, indítékait keresi, miközben folyton visszagondol az eltelt évtizedekre, magánéletére és a körülötte élő emberekére, akik szerepet játszhattak a gyilkosságban. Vajon egy előbukkanó Seuso-kincsnek hitt ezüstpohár, vagy az 1956-os forradalom megtorlása miatti bosszú áll a háttérben?

Az író erre próbál feleletet adni éjszakai sétáján. Rejtélyek, különös vallomások, titokzatos telefonbeszélgetések, emlékezetes szeretkezések és fájdalmas csalódások, higgadt és indulatos viták követik egymást a filmszerűen kibontakozó történetben, mely egy különös kincs kapcsán visszanyúlik 1848-49-ig, Noszlopy Gáspár koráig. Végül is ezért a kincsért zajlik a fojtott légkörű küzdelem. A gyanúsítgatások és vádaskodások barátságokat, szerelmeket szakítanak ketté. Szente Tamás elveszettnek érzi magát az önző, hazug világban, ám egy rendőrtiszt barátsága és az új szerelem egy elvált asszony oldalán visszaadja reményét és hitét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!