Kultúra

2016.05.08. 15:15

Irodalmi majális a vár árnyékában

Várpalota - Helyi alkotók mutatkoztak be a városi könyvtár által rendezett irodalmi majálison, amellyel az 50 évvel ezelőtti hasonló rendezvénynek is emléket szerettek volna állítani a szervezők.

Szabó Péter Dániel

A Várpalotán joggal tisztelt néhai könyvtárigazgató, Könczöl Imre a helyi ünnepi könyvhét nyitányaként szervezte meg 1966-ban az irodalmi majálist. A kulturális programon - amelyet a közeli Pusztapalotánál rendeztek - írók, költők és előadóművészek szórakoztatták a szép számú közönséget. Ennek a rendezvénynek szeretnénk emléket állítani a mai irodalmi majálissal, s egyben bizonyítani, a város irodalmi élete ma is igen gazdag, mondta el köszöntőjében a Thury-vár mögött felállított kisszínpadon Budai László könyvtárvezető.

Éltető Erzsébet, a Krúdy Gyula Kreatív Írókör vezetője a vár mögött rendezett irodalmi majálison Fotó: Szabó Péter Dániel

Az elmondottakat aztán fényesen igazolta a rendezvény, hiszen egymást váltották a színpadon a várpalotai vagy Várpalotához kapcsolódó írók és költők. Felolvasott könyvéből többek között a világjáró lovashagyományőrző Csepin Péter, a mitikus ifjúsági kalandregényeket író Sándor Zsuzsanna, a költőként a közelmúltban kötettel jelentkező Szűcs-Gáspár Borbála s a levéltári kutatásairól ismert Harmat József. Emellett bemutatkozott a közönségnek a tavaly alakult Krúdy Gyula Kreatív Írókör. Az Éltető Erzsébet vezette csoport tagjai saját költeményeiket olvasták fel a színpadon. Az irodalmi majális este a veszprémi slam poetry-csoport, az odaLÖKött KÖLtészet előadásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!