Kultúra

2012.06.01. 07:06

Köszönjük, tanítók

Veszprém - Az oktatókat, nevelőket köszöntötték csütörtökön a Lovassy László Gimnáziumban tartott városi pedagógusnapi ünnepségen. A Ranolder-díjakat is átadták.

Szabó Zsuzsanna

Az ünnepséget a Demel Eszter vezényletével felálló Gárdonyi Zoltán vonószenekar előadása nyitotta meg.

A rendezvényen Porga Gyula, Veszprém polgármestere tartott köszöntőbeszédet. Elmondta, a jó pedagógus nem helyettesítheti, hanem kiegészíti, kiteljesítheti a szülő munkáját. Az igazi pedagógus leginkább művésze mesterségének, olyan művész, aki a legnemesebb nyersanyaggal, legnagyobb kincsünkkel, a gyermekünkkel dolgozik. Hozátette, a tanári, tanítói munka ma nem könnyű feladat, ezért elvégzése nagy erőfeszítést és kitartást igényel.     

A köszöntő után a polgármester Ranolder-díjakat adott át. Az elismerést a város önkormányzatának közgyűlése az oktatás-nevelés területén, vagy annak segítésében kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismeréséért adományozza.

A csütörtöki rendezvényen Ranolder-díjat vehetett át Fehérné Végh Anna, a Cholnoky Jenő Általános Iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára, Korom Irén, a Ringató Körzeti Óvoda óvodavezetője, Noé Antalné, az Egry Úti Óvoda vezetője és    Isztl János, a Lovassy László Gimnázium történelem tanára.

A Borsi Lőrinc-emlékérmet Nagy Ágostonnénak adományozták.  

 

Nagy Ágostonné, a nemesvámosi iskola nyugalmazott pedagógusa. Kiemelkedő közösségi tevékenységével érdemessé vált a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub kitüntetésére,  ezért a klub ebben az évben neki adományozta a nyugdíjasok munkájának elismeréséért járó emlékérmet.     

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!