Kultúra

2016.11.14. 17:40

Tévés istentisztelet a játszószobában

Csetény - A református gyülekezet közössége és lelkipásztora, Hajdú Ferenc szerint fontos, hogy a kisgyermekes szülők is részt tudjanak venni az istentiszteleteken.

Müller Anikó Hanga

Késő ősztől kezdve, a téli hónapokban ezeket - mivel a templomban nincs fűtés - a gyülekezeti teremben tartják. A bensőséges hangulatú épületben kialakítottak egy játszószobát, ahol az istentisztelet alatt a szülők együtt vannak a gyermekekkel.

A játszószobában a gyermekekkel a szülők figyelemmel kísérhetik az istentiszteletet, mutatja Hajdú Ferenc  Fotó: Müller Anikó Hanga

- Ily módon a szülők is részesei lehetnek a közösségi együttlétnek, ugyanis a szertartást képernyőn követhetik, és gyermekeik mellett lehetnek, hiszen ők szüleik mellett érzik magukat a legbiztonságosabban, mondta Hajdú Ferenc. Ugyanitt kialakítottak egy kis könyvtárt, lelki táplálékot kínálva - gyermeknevelési, házassággondozói témában, gyermekeknek és fiataloknak szóló könyvekkel, regényekkel, áhítatos irodalommal - a gyülekezet tagjainak, akik ezeket ki is kölcsönöz-hetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!