Küngös

2016.12.12. 18:20

Bíznak a helyi munkaerőben

Küngös - A Szent Kinga Éléstára Szociális Szövetkezet egy frissen alakult, ennek ellenére hamarosan igen tevékennyé váló szervezet.

Szendi Péter

A május 12-én kelt létesítő okirat alapján a szövetkezet célja az aktív, tenni akaró személyek taggá, sőt munkavállalóvá válása.

- Az önkormányzat égisze alatt, önkormányzati földterületen és munkaerővel termeljük a zöldségeket, hamarosan pedig a gyümölcsöket is.
A feldolgozáshoz szükséges nyersanyagokat elsősorban helyi, közeli őstermelőktől vásároljuk fel - kezdte a termelőszövetkezet bemutatását Szabó Gergely polgármester.

Szabó Gergely polgármester  Fotó: Szendi Péter

A községben található zöldség-gyümölcs feldolgozó üzemből kerülnek ki a késztermékek - savanyúságok, lekvárok, szörpök, szószok, befőttek -, amelyeket helyben, boltokban, Budapesten és kisebb mennyiségben intézményeknél, esetleg közétkeztetéshez értékesít a szövetkezet.

Mindezen tevékenységekhez hatalmas segítséget nyújt az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, a Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek támogatási program .

A szövetkezet nemrégiben sikeresen pályázott, hamarosan közel 62 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Az ösz-szegből 7-8 fő munkabérét tudják finanszírozni, akik a feldolgozóüzemben dolgoznak majd, valamint eszközbeszerzést terveznek, amely az értékesítői feladatokat könnyíti meg. - A pályázati segítséggel, a motivált dolgozókkal minden bizonnyal elérjük kitűzött céljainkat, amelyek nem mások, mint munkahelyteremtés a helyben élők számára, értékőrző tevékenység megalapozása, helyben termelt, feldolgozott termékek piacra juttatása - zárta szavait a falu első embere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!