Laza

2011.12.24. 12:41

Hófehér jaguár-blues

Veszprém - A United zenekarból ismert Pély Barnával ad közös koncertet a veszprémi The Bluesberry Band, akik az elmúlt években olyan előadókkal állhattak egy színpadon, mint Ferenczi György, Muck Ferenc vagy épp Tátrai Tibor.

Szabó Péter Dániel

Lapunk hasábjain már tavaly is beszámoltunk róla, hogy a veszprémi illetőségű The Bluesberry Band ismert zenészekkel karöltve indít saját klubot a megyeszékhelyen. A koncertsorozat sikerein felbuzdulva idén folytatja a hagyományt a zenekar, azaz újfent útjára indítják a sorozatot, tudtuk meg Eckert Ervin zenekarvezetőtől.

- Hosszú volt az út, amit végig jártunk a zenekar 1996-os alapításától, ám azt hiszem mára beérett a sok-sok év munkája. Anno félistenként néztünk azokra a szenzációs előadókra, akikkel mára több, örök élményt nyújtó közös koncerten is túl vagyunk. Egy éve ilyenkor például gondoltunk egy nagyot, s megkerestük a hozzánk közel álló blues műfaj hazai meghatározó előadóit azzal az ötlettel, hogy szeretnénk elhozni őket Veszprémbe, és hamisítatlan örömzenélős estekkel szórakoztatni a környék élőzene-szerető közönségét. Nagy öröm volt, hogy kivétel nélkül mindenki pozitívan fogadta az ötletet és azonnal igent mondott a felkérésre, így vendégünk volt Ferenczi György, Muck Ferenc, Mohai Tamás, Pribojszki Mátyás és Tátrai Tibor, akikkel óriási élmény volt a közös muzsikálás - mondja Eckert Ervin, majd hozzáteszi, új szakmai kapcsolatokat is hoztak a sztárvendégek társaságában abszolvált klubkoncertek.


 
- Muck Ferenc, az ország egyik, ha nem a legjobb szaxofonosa csatlakozott a zenekarhoz, Tátrai Tiborral igazi barátság alakult ki, Pribojszki Mátyás pedig még a zenekarába is meghívott basszusgitárosának - jegyzi meg a zenekarvezető, aki hangsúlyozza, a Bluesberry-klub mellett számos remek hangulatú koncertet játszottak hazai és külföldi klubokban, valamint igazi nagy fesztiválokon is.


 
- Épp a tavalyi sikerek miatt egy percig sem volt kérdés a hagyományt teremtő koncertsorozat folytatása, ám idén új helyszínen, a Völgyikút Házban bazseválnak majd a blues veszprémi helytartói. - Az idei sorozatot december 27-én indítjuk útjára, a zenekar vendége a "hófehér jaguárral" érkező Pély Barna, a United zenekar énekes-gitáros frontembere lesz - mondja nevetve Ervin.

 

 

 



A Bluesberry Band továbbra is tele van tervekkel, s szerencsére a lehetőségek is megvannak az érvényesülésre. Friss hír, hogy meghívást kaptak például Európa egyik legnagyobb nevű és múltú jazzblues eseményére, a németországi Gronau Jazz fesztiválra, ami komoly elismerése a zenekar munkájának.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!