Laza

2012.09.26. 16:05

Hazai és külföldi vendégek a Dalriada lemezbemutatóján

Mindösszesen kilenc együttes szerepel a legismertebb hazai folk-metal zenekar, a Dalriada szeptember 29-i lemezbemutató koncertjén. A Sopronból indult formáció a budapesti Club 202-ben adja elő a Napisten hava című új albumának dalait.

Zalai Hírlap

A Samhain Fest elnevezésű rendezvényen hazai és külföldi vendégzenekarok működnek közre. Az est első számú fellépője természetesen a Dalriada lesz, amelynek aznap jelenik meg hetedik stúdióalbuma, a tíz dalt tartalmazó Napisten hava. A zenekar ezúttal is a Fajkusz Banda népzenészeivel kiegészülve dolgozott a felvételek során. A nagylemezhez új videoklip is készült, a Dudás című dalhoz forgatott kisfilm néhány nap alatt mintegy 30 ezer megtekintést ért el a legnagyobb internetes file-megosztó oldalon. A klip ugyancsak felkerül a digipack formátumban megjelenő albumra.

Az 1998 óta működő Dalriada lemezbemutató koncertjének három külföldi vendége lesz. A legismertebb közülük az orosz Arkona, amely többször járt már hazánkban. A két zenekar jelenleg együtt turnézik Európában. A 2005-ben alapított észak-ír Darkest Era zenéjében az Iron Maiden, a Bathory és a Primordial hatásai egyaránt felfedezhetőek, a cseh Silent Stream Of Godless Elegy - amely immár több, mint 15 éves múlttal rendelkezik - viszont szintén a folk-metal stílusának képviselője.

A hazai zenekarok közül fellép még a 2009-ben alapított, modern metal stílusához balkáni és mongol népzenei elemeket is felhasználó Niburta, amely a Scream From The East című albumát mutatja be a rendezvényen. Ugyancsak a Samhain Fest keretében mutatja be a Hajléktalan lélek című első albumát a Tales Of Evening. A Kerecsensólyom idei utolsó koncertjét adja ezen az esten, ahol a pécsi Virrasztók, valamint a dallamos death-metal zenét játszó tatai Ankh lesz még látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!