Lombard Pápa

2011.11.17. 10:44

A legfontosabb jön - A Pápa kedden a Liga Kupában is nyerni tudott

Pápa - Péntek este hat órakor az Újpest csapatát fogadja a Lombard. A hazaiak hét nyeretlen mérkőzés után újra éreznék a győzelem ízét. Ebben nagy segítség lehet Ferenczi István, aki a legutóbbi mérkőzéseken igencsak belejött a gólgyártásba.

Sikos Gábor

Ha csak a bajnokságot vesszük alapul, akkor a 16. forduló nyitómérkőzése két  rossz őszi idényt produkáló csapat csatáját hozza. A Pápa már hét forduló óta képtelen volt nyerni a bajnokságban, míg a fővárosiak a tragikus kezdés után valamennyire talpra tudtak állni, de teljesítményük még így is inkább rapszodikusnak mondható. Hazai pályán képesek gólokkal nyerni, de amint kimozdulnak a Szusza Ferenc stadionból, nem számíthatnak semmi jóra. Legutóbb az ötödik fordulóban a Kaposvár otthonából tudtak pontot rabolni, azóta sorozatban öt idegenbeli találkozójukat vesztették el. A gólarány éppen hízelgő a lila-fehérekre nézve, tizennégy kapott gól ellenében csak kétszer tudták mattolni az ellenfél védelmét. Utolsó három idegenbeli meccsükön pedig még csak gólt sem rúgtak. Zoran Spisljak tanítványai tehát korántsem verhetetlenek idegenben.



A Lombard esélyeit növelheti az a tény is, hogy az utolsó két bajnokin, a Videoton és a Győr ellen is jól játszott a csapat, és utolsó két tétmeccsét megnyerte a gárda. Ebben nagy szerepe volt Ferenczi Istvánnak. A pápai támadó elkezdte a gólgyártást, utolsó négy tétmeccsén összesen hét gólt szerzett.
- Nagyon jó érzés, hogy belelendültem, és elkezdtem pötyögtetni a gólokat. Természetesen ez mit sem számít akkor, ha pénteken eredménytelenek leszünk. Az ősz legfontosabb mérkőzése következik. Nagyon együtt van a bajnokság hátsó fele. Nekünk is és az Újpestnek is szüksége van a pontokra. Csak a győzelemmel lennék elégedett, hiszen akkor egy kicsit nyugodtabban várhatnánk a folytatást. Korábban többször betaláltam az újpestiek kapujába, most is örülnék ennek. Az első fordulóban idegenben, noha több helyzetünk is volt, Goran Marics góljával nyertünk 1:0-ra. Ezzel az eredménnyel így látatlanban kiegyeznék most is - mondta a pápaiak rutinos csatára, Ferenczi István.

Az hogy az Újpest idegenbeli nyeretlensége szakad-e meg, vagy a Lombard hét bajnoki után győzelmet szerez, csak a péntek este hat órakor kezdődő összecsapáson derül ki a Perutz stadionban.




Nyerni jönnek Pápára a lila-fehérek

Barczi Dávid, a fővárosiak középpályása szerint hiába dőlt ki egy alapember a héten, így is győzelemre játszanak majd pénteken. - Ezen a héten sem volt szerencsénk, hiszen megsérült Simon Krisztián, aki ugye alapembernek számít, de ennek ellenére nyerni megyünk Pápára. Általában azon a csapaton van a nagyobb nyomás, amelyik idegenben játszik, hazai pályán mindenki felszabadultabb. Remélem, megtörjük rossz idegenbeli sorozatunkat - nyilatkozta  a középpályás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!