Lombard Pápa

2012.04.16. 18:49

Visszapillantó - Szűcs ismét lehúzta a rolót

Pápa - Rangadóhoz méltó körítés mellett, igazi futballhangulatban vált felejthetetlen sportélménnyé a hazai nézők számára a szombat esti Lombard Pápa-Haladás élvonalbeli labdarúgómérkőzés.

Polgár Tibor

A mérkőzés kezdete előtt minden szurkolói szempár kivételesen az eget kémlelte a futballpálya helyett. Nemhiába, ugyanis a kezdő sípszó elhangzása előtt a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) egyik, az MH Pápa Bázisrepülőtéren állomásozó C17-es teherszállító repülőgépe tisztelgő átrepülést hajtott végre a Perutz Stadion felett. Keith Bone ezredes, a HAW amerikai parancsnoka korábban elmondta, a repülést egy szimbolikus üdvözletnek és köszönetnyilvánításnak szánják. Ő, valamint dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere végezte el a rangadó kezdőrúgását.

Innentől már a játékosokon volt a sor, hogy kiszolgálják a stadionba szép számban kilátogató nézősereget. Az összecsapásnak két hatalmas fordulópontja volt, amelyekből Szűcs Lajosnak köszönhetően a pápaiak jöttek ki jobban. A meccs elején a szombathelyiek dominanciája érvényesült, egészen a 28. percig - ekkor a Lombard rutinos kapusa bravúrral védte Kenesei Krisztián ziccerét, Szűcs-Kenesei 1:0. Ettől kezdve egy csapásra átvette az irányítást a Pápa, és veszélyesen futballozva végig kézben tartotta a mérkőzést. Aztán még 0:0-s állásnál, a 82. percben váratlanul tizenegyeshez jutottak a vendégek. Azonban a hazaiak hálóőre ezúttal is a saját szája íze szerint alakította a meccs másik óriási fordulópontját: elképesztő védéssel hatástalanította Kenesei büntetőjét, Szűcs-Kenesei 2:0. Nem árt megjegyezni, a Pápa csapatkapitánya egymás után a harmadik tizenegyest védte ki az élvonalban...

Ekkor már csaknem extázisban tombolt a lelátó pápai része, végül a lefújás előtt pár perccel megszületett a szinte hangrobbanást kiváltó Seye-gól, amely feltette a koronát az estére.

 

Jótékonykodott a légiszállító-ezred

Jótékonysági futást rendeztek szombaton a Nehéz Légiszállító Ezred, a NATO Légi Szállítást Kezelő Ügynökség, Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Sportigazgatása, valamint a Boeing szervezésében. A Munkácsy Sporttelepről indulva öt korcsoportban mérték össze erejüket kicsik és nagyok egyaránt. A nevezésekből, felajánlásokból 200 ezer forint gyűlt össze az Egyesített Szociális Intézmény javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!