Lombard Pápa

2012.08.29. 05:47

Bene Ferenc nem vonul vissza

Pápa - Az idei bajnokság ötödik meccse után (Debrecenben, a bajnok otthonában kapott ki 1:0-ra a Lombard Pápa) hirtelen menesztették a vesztes csapat szakmai stábját.

Novothny Ottó

Persze a hivatalos tájékoztatás szerint közös megegyezéssel távozott a pápai kispadról Bene Ferenc vezetőedző és segítője Herédi Attila, de mindenki számára egyértelmű, hogy ez a klubtulajdonos döntése.

- Nem bujkálok, nem vonulok kolostorba, hiszen tisztességesen dolgoztunk - kezdte Bene Ferenc. - Nincs bennem düh sem, csak egyetlen dolog miatt vagyok kissé szomorú: a késői igazolások és a sorsolás miatt érezni lehetett, hogy a hatodik fordulótól válhat eredményessé a csapat.

- Abban mindenki egyetértett, hogy stílusosan fociztak.

- Igen, de emellett tény, hogy nem voltunk eléggé eredményesek. Ez a sérültek visszatérésével javulhatott volna, én legalábbis ebben bíztam.

- Gondolom ilyenkor lassan elkészül a "hibalista".

- Biztos voltak ilyenek, nyilván egy-egy apró dolog, hiszen ez mindenkivel előfordul. Ám alapvetően mindent megtettünk Attilával hogy sikeres legyen a klub.

- Mindig hangsúlyozzák, hogy légy pozitív... Például többet lehet a szeretteivel.

- Természetesen, tisztában vagyok azzal, hogy vannak fontosabb dolgok is a labdarúgásnál. Ilyen a családom, a kisfiam, a feleségem. Ugyanakkor persze rengeteg tapasztalatot szereztem, tettre kész vagyok és remélem, hogy minél hamarabb ismét dolgozhatok. Pálya-, vagy vezetőedzőként.

- Elképzelhető, hogy amikor kiderül az utódja, majd a fejéhez kap: ja, őt láttam valamelyik meccsünkön.

- Egyfelől nem foglalkozom azzal, hogy ki ül a helyemre. Korrekt vezetőket ismertem meg Pápán, egyetlen dologgal nem tudok egyetérteni a felállításom dátumával. A munka benne van a csapatban, a foci tanulható elemeiből jól vizsgázott a csapat. Visszatérve a felvetésére: én is rendszeresen járok első, vagy másodosztályú futball meccsekre, hogy megismerjem a mezőnyt, vagy éppen tanuljak. Soha nem jutott eszembe, hogy valakinek a helyére pályázzak, az persze igaz, hogy mások fejével sem tudok gondolkodni. Egyben biztos vagyok: emelt fővel állok fel a Lombard Pápa kispadjáról.

Az eredménytelenség volt a fő ok

Bíró Péter a Lombard Pápa tulajdonosa is elmondta véleményét. A sportvezető szerint a váltás egyetlen oka az eredmények elmaradása volt. A csapat huszonkét meccs alatt öt döntetlen mellett négyszer nyert, ami a megszerezhető hatvanhat pontból mindössze tizenhét. Hozzátette még: sok sikert kívánnak Bene Ferencnek további munkájához, ugyanakkor természetesen máris keresik az új edzőt. Folyamatosan tárgyalnak szakemberekkel, de nem kapkodják el a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!