Lombard Pápa

2012.08.02. 06:18

Paks lesz a Pápa ellenfele

Pápa - A hazai közönség előtt is bemutatkozik a 2012/2013-as szezonban a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata pénteken délután. Bene Ferenc tanítványai a stabil középcsapatnak számító Paksot fogadják a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

A pápai sárga-feketék nagyszerű pontszerzéssel indítottak az idei bajnokságot, mint ismert, a bajnoki címre törő Videoton otthonában értek el 1:1-es döntetlent. Azonban ez a szép eredmény akkor lesz igazán értékes, ha a Lombard-fiúk a második forduló nyitómérkőzésén két vállra fektetik a Paksot. A remekül sikerült rajtnak köszönhetően az önbizalommal biztosan nem lesz gond.

- Természetesen a jó kezdés erőt kell, hogy adjon a játékosoknak, de már nincs okunk ünnepelni, hiszen a nyakunkon van a pénteki bajnoki mérkőzés. Teljes erőbedobással készülünk, még csak most kezdődött a szezon, aminek során hétről hétre meg kell újulni  - jelentette ki Bene Ferenc, a Lombard Pápa vezetőedzője. Kérdésünkre elmondta, játékosai mentális felkészítésére mindig nagy hangsúlyt fektet, amibe az is beletartozik, hogy kellőképpen feltérképezik az aktuális ellenfelet, illetve az öltőzői megbeszéléseken a saját csapata erejére, erősségeire is felhívja a figyelmet.
 
- Másrészről egy profi labdarúgónak nem szabad motivációs gondokkal küzdenie. Ha valaki nem motivált, akkor az nem való NB I-es futballistának. Hosszútávon úgysem lesz szüksége a szakvezetésnek, a klubtulajdonosnak motiválatlan futballistára. Viszont hangsúlyozom, az én csapatomban nem érzek ilyen problémát, mindenki maximálisan odateszi magát a mérkőzéseken és az edzéseken egyaránt - fogalmazott a fiatal szakember.

A pénteki ellenféllel kapcsoltban kiemelte, az összecsapások  előtt mindig alaposan felkészülnek a soron következő vetélytársra, így ismerik a Paks erős oldalait és gyenge pontjait is.

- Igyekszünk az előbbire figyelni, az utóbbit pedig kihasználni. A Paks egy rendkívül labdabiztos, jó játékosokból álló csapat, ráadásul véleményem szerint jól is erősítettek. Persze ezúttal sincs semmi félnivalónk, hazai közönség előtt nem lehet más célunk, mint a győzelem - hangsúlyozta Bene Ferenc, aki érdeklődésünkre kitért a Lombardban a vasárnapi szezonnyitón már bemutatkozó két új szerzeményre,

- Maróti Bélára és Szabó Ottóra. Noha a két jó képességű, tapasztalt középpályás a tavasszal a kelleténél kevesebb tétmérkőzést játszott, teljesítményükön egyáltalán nem lehetett észrevenni, hogy lemaradással küzdenének.

- Maróti Béla és Szabó Ottó személyében fantasztikus sportembereket ismertem meg. Kiváló mentalitású játékosok, akik futballozni is tudnak, tehát szakmailag abszolút beleillenek a csapatunkba. A jó játékos emberileg és mentálisan is erős, és ezekkel a tulajdonságokkal pótolni lehet a mérkőzéshiányból adódó lemaradásokat. Persze hosszútávon csak azok a labdarúgók képesek egyenletes teljesítményre, akik fizikailag is tökéletes állapotban vannak. Annak ellenére, hogy Maróti és Szabó tavaly kevés mérkőzést játszottak és későn érkeztek, egyből beilleszthetőek voltak a csapatba. Le a kalappal előttük! - fűzte hozzá a vezetőedző.
 
Mindenestre a nyáron igazolt futballisták pénteken 17 órától a Perutz Stadionban is bizonyíthatják edzőjük dicsérő szavainak jogosultságát.
 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!