Lombard Pápa

2012.12.10. 14:34

Hullámzó őszi fél év a pápaiaknál

Pápa - A tabella 13. helyén zárta a 2012-es évet a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata. A sárga-feketék Bene Ferenc irányításával vágtak neki a szezonnak, akivel azonban öt forduló alatt mindössze két pontot szerzett a csapat.

Polgár Tibor

A hatodik játéknapon Kovács László kapusedző ült le a kispadra, majd ezt követően Zsivóczky Gyula kezébe került a karmesteri pálca. A 17 forduló után 20 ponttal telelő bakonyaljai gárda eddig tulajdonképpen az alapvető elvárásoknak megfelelően teljesített: kilenc pontra távolodott el a kiesést jelentő 15. helytől, míg - a mezőny sűrűségének is köszönhetően - az ötödik pozíciótól mindössze öt ponttal van lemaradva. 

A csapat kétarcúsága a pápai drukkerek számára ősszel jócskán adott okot örömre és bosszankodásra egyaránt, hiszen kedvenceik például legyőzték a bajnokesélyesként emlegetett Videotont, de kikaptak a sereghajtó Siófoktól. 

Többek között erre a talányra is választ kerestünk a Zsivóczky Gyula vezetőedzővel folytatott beszélgetésünk során.

 



Zsivóczky Gyula szakvezetőnek a sikerek mellett bőven akadtak gondterhelt pillanatai is az ősszel (Fotó: Gáspár Gábor)



- Hogyan értékeli a hátunk mögött hagyott szezont?

- Vegyesek a tapasztalataim, voltak nagyon jó és gyenge mérkőzéseink egyaránt. Összességében a megszerzett 20 pont reálisnak mondható, de mivel mindig többet akarunk, így a felkészülés során nem lehet más célunk, mint a fejlődés.

- Mindenesetre az már előrelépés, hogy nem kell hátrafelé tekintgetnie a Pápának.

- De kell! A kiesés kérdése még korántsem dőlt el. Amíg nem húzzák meg a vonalat, addig nagyon oda kell figyelnünk, nem szabad hátradőlnünk, és ezt tudatosítani is fogom a játékosaimban. Emellett persze természetes, hogy tavasszal a minél előkelőbb helyezést célozzunk meg. 

- A Perutz Stadionban nincs is gond a csapat eredményességével, viszont a középmezőny eléréséhez a Lombard idegenbeli teljesítményének drasztikusan javulnia kell.

- Azt biztos, hogy mentálisan erős a csapat, amit bizonyít, hogy többször álltunk talpra, vagy éppen fordítottuk meg a meccset hátrányból. Ettől függetlenül valóban kétarcú a gárda, ezt mindenféleképpen meg kell szüntetnünk, és egy stabil, magabiztos Pápát kell kialakítani, amely bravúrokra képes. 

- A játékosoktól azt kapta, amit elvárt?

- Voltak, akik jobban, míg mások gyengébben teljesítettek, de mindenki becsületesen végezte a dolgát és odatette magát az edzéseken, valamint a mérkőzéseken is.

- Alakul a kép Önben a játékoskeretet érintő szükséges változásokat illetően?

- Igen, már tudom, milyen posztokon kell megerősíteni a csapatot. Ezt a kérdést megbeszéltük a szakmai stábbal és természetesen egyeztetünk a klubvezetéssel is. Lesznek távozók és érkezők is. Minden csapat életében szükséges a vérfrissítés, ugyanakkor mi nem a mennyiségre, hanem a minőségre törekszünk Pápán. 

- Hogyan alakul a Lombard Pápa további programja? Gondolom, a játékosok kapnak egyéni edzéstervet a pihenőre.

- A futballistáknak mindenképpen kell 10-12 nap teljes pihenő, hogy regenerálódjon a szervezetük. A srácok már megkapták az egyéni edzéstervüket, így miután kifújták, kipihenték magukat, önállóan kell megkezdeniük a felkészülést. A közös munka január hetedikén indul majd, onnantól kezdve pedig 8 hetünk lesz, hogy a csúcsra jussunk. Tavasszal egy még támadóbb, még határozottabb Lombardot akarok látni a pályán. Az ünnepek közeledtével pedig boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok minden szurkolónknak. 





Ezer fokon ég, de tiszteli a bírókat is  

Zsivóczky Gyula azon edzők táborát gyarapítja, akik a kispadon ezer fokon égve együtt élnek a játékkal. A pápai szakvezető állandóan győzni akaró mentalitás képvisel, ennek ellenére ősszel egyszer sem került összetűzésbe a játékvezetőkkel. - A csapatomért tűzbe megyek, ugyanakkor mindig megadom a tiszteletet a bíróknak, így semmi problémám sem akadt velük. Előfordult néhány nagyon meleg pillanat, de szem előtt kell tartani, hogy a bíró is ember, ő is tévedhet - fogalmazott. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!