Lombard Pápa

2013.04.18. 11:24

A Pápa megint élcsapatot fogad otthonában

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot magabiztosan vezető Győri ETO-t látja vendégül a Lombard Pápa az NB I 24. fordulójában szombat délután.

Napló sport

A találkozó 18.30-kor kezdődik a Perutz Stadionban.  Az éllovas győriek 22 forduló alatt 51 pontot szereztek és mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el. Ezzel szemben a Lombard-fiúk a mostani szezonban 23 pontot gyűjtöttek össze 23 meccsen, ami jelenleg a tabella 14. helyére elég.Meg kell jegyezni: hatalmas különbségek vannak a két klub (elsősorban) anyagi lehetőségei között, ezért sem túlzás kijelenteni, hogy a szombati összecsapásnak egyértelműen a vendégek az esélyesei.

Azonban Zsivóczky Gyula tanítványai legutóbbi két győzelmük alkalmával alaposan felborították a papírformát, ugyanis előbb a bajnoki címre is esélyesnek tartott Videotont, majd pedig a címvédő Debrecent fektették két vállra egyaránt hazai környezetben. (Attól most nagyvonalúan tekintsünk el, hogy a két ragyogó siker között bosszantó vereségek szegélyezték a pápaiak útját.)

A pápaiak (sárga mezben balra Németh Milán) legutóbb otthon legyőzték a címvédő Debrecent, most az éllovas ellen kell bizonyítaniuk (Fotó: Penovác Károly)

A sárga-feketék tehát az élcsapatok ellen képesek bravúros eredményre a Perutz Stadionban. - Nem kell különösebben taglalnom, mindenki tisztában van vele, hogy a szombati mérkőzés rendkívül nehéz lesz. Nagyon kemény feladat vár ránk az ETO ellen - tekintett előre Németh Milán, a Lombard Pápa megbízható védője.

- Természetesen nem rezelünk be a listavezetőtől, ellenük is győzelemre szeretnénk játszani. Az élcsapatok ellen mindig különösen felszívjuk magunkat, hazai pályán többször értünk már el jó eredményt a nagy klubokkal szemben. Jó meccsre és nagy küzdelemre számítok szombaton, biztos vagyok benne, hogy mindkét gárda győzelemre tör majd. Úgy gondolom, szervezett és koncentrált játékkal akár mindhárom pont megszerzésére is lesz esélyünk. Ha nem bíznék a győzelmünkben, fel sem szabadna húznom a Lombard mezét - hangsúlyozta a nagy munkabírású futballista.

Mint mondta, Zsivóczky Gyula vezetőedző elsősorban a védekező feladatok ellátását várja el tőle, de persze lehetőség esetén a támadások építéséből is szívesen kiveszi a részét, és az ellenfél kapuja előtt sem tétlenkedik, ha lövőhelyzetbe kerül.

- Mindig kizárólag a soron következő meccsre koncentrálunk, értelemszerűen ezen a héten a Győr volt terítéken. A nehéz helyzetünk ellenére nem adtuk fel a táblázaton való előrelépés lehetőségét sem, azonban ez csak győzelmekkel sikerülhet. A tavaszi szezon elején sajnos elég nagy hullámvölgybe kerültünk, de a Debrecen legyőzésével már tettünk egy lépést felfelé. A legutóbbi meccsünk újfent balszerencsésen sült el, viszont már Pécsen is voltak bíztató jelek a játékunkban. Folytatni kell a gödörből való kimászást. Motiváltak vagyunk és mindent megteszünk a minél eredményesebb szereplésért - fogalmazott Németh Milán.







Nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is nagy érdeklődés mutatkozik a Lombard Pápa-Győri ETO labdarúgó-mérkőzés iránt, ezért a Perutz Stadion jegypénztárában meghosszabbított nyitva tartással várják a szurkolókat. Pénteken 9-16 óráig, míg szombaton 9-től délig, illetve 15 órától a mérkőzés kezdetéig lehet jegyet váltani a találkozóra. A beléptetés gördülékenységének érdekében szombaton érdemes időben elindulni a stadionba, hogy a szurkolók ne kelljen sokat várakozniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!