Lombard Pápa

2014.02.18. 19:10

Megyei tesztmérkőzés

Pápa - Nem történt meglepetés, az élvonalbeli Lombard Pápa a papírforma alapján legyőzte a harmadosztályú Veszprémet a két focicsapat egymás elleni felkészülési mérkőzésén.

Polgár Tibor

Az egygólos pápai sikert hozó megyei derbit a Perutz stadion műfüves pályáján rendezték meg. A hazaiak a Horváth G. - Nagy S., Csizmadia, Nagy T., Venczel Radics, Jagodics, Baldauf, Arsic - Horváth R., Griffiths összeállításban, míg a vendégek a Kádár - Ónódi, Garai, Császár, Kuti Burcsik, Hevesi-Tóth, Pavlitzky, Horváth B. - Weibel, Kovács K. alkotta tizeneggyel kezdték az edzőmeccset. Az első félidő elején Griffiths lesről a hálóba talált, majd később Nagy Tamás távoli bombáját védte Kádár. A játék irányítása a pápaiak kezében volt, de alkalomadtán a veszprémiek is eljutottak a Lombard kapujáig igaz, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A játékrész derekán előbb Griffiths bombázott ígéretes szituációból kapu mellé, majd nem sokkal később a hasonló helyzetben lévő Horváth Richárd próbálkozását hatástalanította a Veszprém hálóőre. Aztán Griffith fejjel is betalálhatott volna, azonban Kádár ismét védett. Az első félidőt Venczel 10 méterről eleresztett, de célt tévesztett lövése zárta. A fordulás után sort cserélt a hazai alakulat, amely a Horváth G. - Tóth G., Struhar, Présinger, Németh M.- Orosz, Tajthy, Király, Sekour, Eszlátyi - Kenesei felállásban folytatta a játékot. A vendégoldalon Hanák és Czvetkó állt be csereként a találkozó folyamán.

A második játékrész Tóth Gábor ziccerével indult, a bal oldalon előrehúzódó védő közelről, nagy helyzetből a jobb kapufa mellé lőtt. A jelentős fölényben futballozó vendéglátók az 57. percben megszerezték a vezetést: Orosz Márk a tizenhatos előteréből ballal a bal kapufa tövéhez helyezte a labdát. A 70. minutumban Király bal alsóba tartó lövését hatalmas bravúrral védte a veszprémi kapus, a kipattanót Tóth Gábor lesről juttatta a hálóba. Pár perccel a lefújás előtt Kenesei látványos mozdulattal, félfordulattal próbált gólt szerezni, de a végig ki-válóan védő Kádár szépen mentett.

A Lombardra a hétvégén már tétmeccs vár: a sárga-feketék szombaton 13 órától a Ligakupa nyolcaddöntőjében Kecskeméten lépnek pályára a kétfelvonásos kupapárharc odavágóján.

Edzői értékelések a tesztmeccsről

Tóth Bálint: - Kemény időszakon vagyunk túl, ez a mai találkozó talán már nem is kellett volna. Lehetett látni, hogy a futballistáim szervezete nem kívánja ezt a meccset. Összességben becsülettel, tisztességgel tették a dolgukat a srácok.

Jugovits Lajos: - Összesen tizennégyen voltunk, miközben NB I-es ellenfelünk két teljes sort cserélt. Ennek ellenére több ziccert is kihagytunk. Azt gondolom, jól teljesítettünk, biztató mérkőzés volt. Szombaton Tatabányán lesz fellépésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!