Lombard Pápa

2014.03.29. 19:32

Esélye sem volt a Pápának

Pápa - Nagy pofonba szaladt bele a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata a Puskás Ferenc Stadionban szombaton este: a Fradi 4-0-s győzelmet aratott a meglehetősen visszafogott teljesítményt nyújtó bakonyaljaiak felett.

Polgár Tibor

Ferencváros-Lombard Pápa
4:0 (2:0).


Puskás Ferenc Stadion, 6500 néző. Vezette: Becséri Dániel (Viszokai, Horváth Z.).

Ferencváros: Dibusz – Besic, Mateos, Pavlovic, Bönig – Somalia, Gyömbér, Leonardo, Busai, Holman – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll. Lombard Pápa: Szűcs – Nagy S., Csizmadia, Struhar, Présinger – Eszlátyi, Tóth G., Kulcsár, Sekour, Németh M. – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Csere: Besic helyett Jovanovic és Busai helyett Józsi egyaránt a 62., Leonardo helyett Ugrai a 81., illetve Sekour helyett Király a 46., Kulcsár helyett Arsic a 62., valamint Eszlátyi helyett Maric a 74. percben.

Gólszerző: Leonardo (11-esből) a 33., Böde a 35., Mateos (11-esből) az 53., és Somalia a 75. percben. Sárga lap: Busai a 41., Besic a 45., Mateos az 53., illetve Sekour a 32., Tóth G. a 39., Présinger az 52., és Griffiths a 65. percben.

Ahogyan az várható volt, a kezdő sípszó után a hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 6. percben a vezetést is megszerezhették volna: Leonardo remek passzával Böde került ajtó-ablak helyzetbe az ötös jobb sarka előtt, azonban lövését Szűcs elképesztő bravúrral hárította. A folytatásban egyre nyomasztóbb fölénybe került a Fradi, a pápaiak szinte ki sem tudtak jönni a saját térfelükről.

Tóth Bálint tanítványai fegyelmezett, kőkemény védekezéssel, a játék tördelésével igyekeztek megnehezíteni a vendéglátóik dolgát. A 28. percben Böde passzával Leonardo került a Lombard kapuja elé, a brazil támadó pedig nagy helyzetből, hét méterről fölé emelt. A 32. minutumban Sekour lerántotta Pavlovicsot egy Fradi-szögletnél, a játékvezető büntetővel jutalmazta a buta szabálytalanságot. A tizenegyest Leonardo nagy erővel a bal felső sarokba bombázta a 33. percben, 1-0.

Tóth Gábor és Griffiths (balról jobbra) hiába küzdött becsülettel a Ferencváros ellen is, a Lombard Pápa nem tudta megnehezíteni a fővárosi zöld-fehérek dolgát (Fotó: Penovác Károly)


A gólszerző a 35. percben parádés labdával ugratta ki a védők közül kilépő Bödét, aki elhúzta a játékszert Szűcs mellett, majd a hálóba továbbította azt, 2-0. Nem sokkal az első játékrész vége előtt Böde újabb gólt szerezhetett volna, ám Besic szép centerezését a kapu torkából fölé vágta. Ezt követően még Eszlátyi ígéretes helyzetből mellé lőtt a túloldalon, majd a fordulás után újabb tizenegyest hozott össze a Lombard védelme, ugyanis az 52. percben Présinger felrúgta a 16-osra a jobb oldalon betörő Bödét.

A büntetőt Mateos higgadtan a kapu jobb alsó sarkába gurította, 3-0. Innentől végleg eldőlt a három pont sorsa, ami a játék képén is megmutatkozott: alaposan leült a mérkőzés. Úgy tűnt, bő félórával a vége előtt már mindkét csapat befejezettnek tekintette a találkozót, csak néhány kósza hazai megindulás tartogatott még izgalmakat – az egyik ilyen végén Bönig hét méterről az oldalhálóba tüzelt. A 75. percben Leonardo kiosztotta sokadik mesteri passzát, ami után Somalia középről, 8 méterről a bal alsóba lőtt, 4-0. A hajrában Szűcs még kivédte Ugrai ordító ziccerét, de ezen az estén a Lombard Pápának nem sok köze volt a meccshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!