Lombard Pápa

2014.10.05. 19:05

Továbbra sem megy a gólszerzés a Pápának

Szombathely, Pápa - Kétgólos vereséget szenvedett az immár hat bajnoki óta gólképtelen Lombard Pápa a labdarúgó NB I 10. fordulójában a Haladás vendégeként vasárnap este.

Polgár Tibor

Haladás -Lombard

2:0 (1:0)

Szombathely, 2240 néző. Vezette: Kassai Viktor (Kispál, Erős).

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Fehér, Devecseri, Katona Nagy O. (Szakály 71.), Iszlai, Radó (Németh M. 87.), Jagodics M., Gaál (Gyurján 61.) Rocchi. Vezetőedző: Artner Tamás.

Lombard Pápa: Szűcs - Csizmadia, Jagodics B., Bogunovic, Frizoni Coroian (Zulevs 46.), Nagy T. (Faggyas, 74.), Sluka, Tóth G., Kenesei Popin (Waltner 61.). Vezetőedző: Kovács László.

Gólszerző: Rocchi a 31., és Gyurján a 84. percben.

Sárga lap: Fehér a 21., Iszlai a 47., Jagodics M. a 65., illetve Csizmadia a 23., Sluka a 29., Frizoni a 34., Popin az 55., és Jagodics B. az 57. percben.

A mérkőzés első nagy lehetősége a pápaiak előtt adódott: a 7. percben Kenesei lépett be a Haladás tizenhatosára egy remek indítással, azonban az ötös jobb sarka elől jócskán kapu mellé helyezett. Nem sokkal később a túloldalon Rocchi éles szögből próbálkozott, Szűcs magabiztosan védett. A 26. minutumban Nagy Tamás 7 méterről, senkitől sem zavartatva fölé fejelt. A 31. percben Jagodics Márk mesterien ívelt a védők mögött kibújó Tommaso Rocchihoz, a rutinos olasz csatár mellel átvette a labdát, majd kapásból, ballal a kapu bal oldalába bombázott 13 méterről, 1:0.


A Lombard Pápa futballistái becsülettel küzdöttek Szombathelyen is, de vereséget szenvedtek
Fotó: Archív/Stiger Ádám

A 48. percben Bogunovichoz került a játékszer egy szögletet követően, de a szerb védő 12 méterről nem találta el a kaput. Az 58. percben Radó bal oldali beadásába Fehér középen belepiszkált, Szűcs hatalmas bravúrral szögletre mentett. A Lombard hálóőre a 78. percben kivédte Radó 15 méterről eleresztett életveszélyes lövését is.

A 84. percben Radó a jobb oldaláról középre gurított, ahol Gyurján Bence 12 méterről a léc alá bombázott, 2:0.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, ami az újabb pápai vereség mellett azt jelenti, hogy immár 593 perce gólképtelen a Lombard az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Megérdemelt hazai siker született

Artner Tamás: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, amit az első félórában el is dönthettünk volna. Utána kapkodóvá vált a játékunk, de a második félidőre megnyugodtunk, és megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Kovács László: - Be kell ismernünk, a Haladás felülmúlt bennünket. A szombathelyiek jóval gyorsabbak, ügyesebbek, kreatívabbak voltak, és talán a győzelmet is jobban akarták. Megérdemelték a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!