Lombard Pápa

2014.10.13. 16:15

Kötelező a győzelem a Balaton partján

Pápa - A másodosztályú Siófok vendégeként folytatja szereplését a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata a Ligakupában kedden 13 órától.

Polgár Tibor

A bakonyaljaiak legutóbb éppen a Siófokot legyőzve szerezték meg első pontjaikat a második számú kupasorozat G jelű csoportjában.

A két-két első és második ligás csapatból álló kvartettet a Szombathelyi Haladás vezeti 7 ponttal, mögötte a Soproni VSE található 4 egységgel a neve mellett. A Lombard és aktuális ellenfele 3-3 ponttal áll a csoport harmadik és negyedik helyén. Ennek függvényében kijelenthető, amelyik alakulat kedden kora délután megnyeri a Balaton-parti ütközetet, az nagy lépést tesz a továbbjutást jelentő első két pozíció valamelyikének megszerzése irányába.

Király Botond a labdával (Fotó: Penovác Károly)

Érdemes megjegyezni: az NB I-ben a hétvégén nem rendeztek fordulót a válogatott mérkőzések miatt, így a Lombard kipihenve várhatja a Ligakupa-meccset. Ellenben a másodosztályban pályára léptek a csapatok, a Siófok pedig idei pocsék szereplését folytatva vasárnap 2-2-es döntetlent ért el hazai pályán az alsóházi együttesnek számító Csákvár ellen. Egyébként a Balaton-partiak a 2014/2015-ös idény startja előtt még a feljutással kacérkodtak, ám az eddig lejátszott kilenc bajnokijukból mindössze egyet tudtak megnyerni.

Tehát az esélyek egyértelműen a Kovács László által irányított sárga-feketék mellett szólnak - persze a papírformának a pályán is érvényt kell szerezni.

A Siófok-Lombard Pápa találkozó 13 órakor kezdődik, a mérkőzésen Oláh Gábor fújja majd a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!