Lovas

2017.04.18. 14:55

Nyuszi simogatás és tojáskeresés Lovason

Lovas - Nyolcadik alkalommal rendezte meg a településen a Lovas Jövőjéért Egyesület a már hagyományos húsvéti játszóházat. A szeszélyes idő ellenére sokan jöttek el a faluház nagytermébe.

Szendi Péter

Gyerekzsivajtól volt hangos a faluház, látszott, hogy több család képviseltette magát a húsvét szombatján megtartott rendezvényen. Horváth Ferenc az egyesület elnöke megköszönte a tagok áldozatos munkáját, akik évről - évre sokat segítenek a különféle gyerekprogramokon.

A gyerekek nagy örömére legelőször bábelőadás volt a Ramazuri Bábszínház és Játszóház szervezésében. A Lovason élő Dienes Andrea jóvoltából megtekinthették a Kelekótya kiskakas darabot, mely a születése utáni életét meséli el, amikor is több állattal találkozik, úgymint disznó, kutya, macska és bárány. A mese végül jól zárult, hiszen a kiskakas megtalálta a hangját és a dolgát a világban. A gyerkőcöknek nagyon tetszett a színvonalas előadás, így jogosan járt a taps.

A húsvéti játszóház sok gyereket vonzott, tojásokat festettek, húsvéti dísztárgyakat készítettek, színeztek és rajzoltak is
Fotó: Szendi Péter

A húsvéti játszóházban tojásokat festettek, húsvéti dísztárgyakat készítettek, színeztek és rajzoltak a nebulók. Volt, aki közben nyuszit simogatott, a két állat jól tűrte a gyerekek közeledését.

Ezután kezdetét vette a tojáskereső verseny. A szervezők a faluház udvarának különböző pontjaira dugták el a tojásokat, izgatott gyerekek futkostak és örömmel mutogatták szüleiknek, nagyszüleiknek a bespájzolt termékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!