Lovas

2017.07.05. 18:53

Vidám mulatsággal zárták le a félévet a Malomvölgy Nyugdíjasklub tagjai

LOVAS A klub 1999-ben alakult 34 fővel, jelenleg huszonhárom tagjuk van.

Szendi Péter

Céljuk a falubeliek összetartásának erősítése, a település programjaiban való aktív részvétel, Lovas község szépítése.

A közösségi térben, a faluház udvarán mosolygós, életvidám, csupa szív embereket láttam a közelmúltban. Mindenkinek a kezében volt egy kosár, egy szatyor, tele finomsággal. A hölgyek finom süteményeket, a férfiak ízletes lovasi borokat hoztak. Az elmúlt félévet jelképesen lezárta a helyi nyugdíjasklub.

Dienes Károly hat éve a civil szervezet vezetője. - Meglehetősen aktív életet élünk. Minden évben elmegyünk kirándulni, olyan helyekre ahol van gyógyfürdő. Havonta kétszer találkozunk a faluház nagytermében, mert korábbi klubhelyiségünket kinőttük. Ekkor felköszöntjük azokat az embereket, akik a névnapjukat vagy a szülinapjukat ünneplik. Ilyenkor jókat beszélgetünk egymással, fontosnak tartjuk a közösségi erőt.

A délután fénypontja volt Hatás Andrea színművész produkciója. Andrea közvetlenségével, jó humorával egyből belopta magát a szépkorúak szívébe Fotó: Szendi Péter

A Malomvölgy Nyugdíjasklub tagjaira mindig számíthat az önkormányzat. Májusban a virágosításkor, a falunapok során az információs sátornál, a szüreti fesztiválon pedig a kiállításkor, de egyéb rendezvényeken is részt vesznek.

A férfiak finom vegyespörköltet főztek, melyet ízletes borral fogyasztottak. Az asszonyok is kitettek magukért, nem véletlenül fogyott el az a sok sütemény. A délután fénypontját emelte Hatás Andrea színművész produkciója. Andrea közvetlenségével, jó humorával egyből belopta magát a szépkorúak szívébe. Hangjában szerencsére nem először gyönyörködhettek a nyugdíjasok, hiszen tavaly az idősek napján ugyancsak fellépett. Most is olyan dalokat adott elő, amelyek olykor megnevetették, máskor könnyeket csaltak az idősek szemébe. Most sem maradhatott el a tánc, a férfiak nagy örömére. A nap estébe nyúló baráti beszélgetéssel és borozgatással zárult. Legközelebb szeptemberben találkoznak a Malomvölgy Nyugdíjasklub tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!