Telekom Veszprém

2010.10.07. 04:35

Újabb nagyágyú jön

Veszprém - Ismét kemény csata vár a veszprémi férfi kézilabdacsapatra a Bajnokok Ligájában. A két forduló után százszázalékos és a csoportjában ezzel éllovas MKB szombaton a francia bajnok Montpellier AHB együttesét fogadja.

Horváth Gábor

A múlt heti, HSV Hamburg elleni (győztes) hazai ütközet után most szombaton újabb nagyágyú látogat a Veszprém Arénába.

A Montpellier AHB a francia kézilabda egyik kirakatcsapata, ami, ha azt vesszük, hogy a gallok nemzeti együttese az utóbbi években egyeduralkodó a különböző világversenyeken, bizony komoly rangot jelent. A 2003-as Bajnokok Ligája-győztes azonban nemcsak emiatt tisztelet- re méltó ellenfél, az egyesület néhány gyengébben sikerült szezon után az utóbbi években pénzügyileg és ezáltal szakmailag is nagyot lépett előre.

A Montpellier Agglomeration HB - ahogyan a nevében is benne van - saját régiójának egyik legfontosabb reklámarca, az ebből származó bevételből pedig a gall klub olyan igazolást hajtott végre, amelynek hallatára a komplett nemzetközi kézilabdamezőny felkapta a fejét, és amely évekre előre meghatározhatja a csapat eredményességét. Természetesen a szerb származású francia világsztárról, Nikola Karabaticról van szó, akit a szlovén Vid Kavticnikkel párban a Montpellier tavaly nyáron másfél millió euróért vásárolt a német Kieltől.

A franciák az előző BL-idényben a negyeddöntőig jutottak, ahol nagy csatában az orosz Csehovszki Medvegyi ejtette ki őket. Az aktuális szezon első mérkőzésén  egyébként vadonatúj, kilencezer fős csarnokuk avatóján  négygólos vereséget szenvedtek a Hamburg ellen, majd egy héttel később 33:21-re győzték le a svéd Savehofot.

- Keményebb csata vár ránk, mint amilyen a Hamburg elleni összecsapás volt - reagált megkeresésünkre Mocsai Lajos. A Veszprém vezetőedzője hangsúlyozta: négypontos mérkőzésről van szó.

- A Montpellier az első fordulóban hazai pályán elveszített két pontját itt próbálja majd meg visszaszerezni a Veszprém Arénában - utalt a szakvezető arra, hogy a franciáknak mindenképpen szükségük van egy közvetlen rivális elleni idegenbeli bravúrra ahhoz, hogy versenyben maradjanak a legjobb csoportpozíciókért.

- Szorgalmasan, megfeszített tempóban dolgozunk. A Hamburg ellen sikerült megtalálnunk az ellenfél játékának ellenszerét, ám most más típusú felkészülésre van szükség. Például a vendégek különleges, nyitott védekezésének kijátszását kell gyakorolnunk.

Mocsai Lajos kiemelte: a vetélytárs több rutinos klasszissal rendelkezik. Karabatic mellett a franciák keretének tagja többek között a szintén világbajnok szélső Guigou, a tunéziai átlövő Tej és a szerb Bojinovic.

Ami a veszprémieket illeti, a csapatból többen is pihenőt kaptak a keddi, Kecskemét elleni bajnokin. Iváncsik Gergő és Carlos Perez mellett a betegséggel bajlódó Dejan Peric és a vállát fájlaló Nikola Eklemovic is a lelátóról nézte a bakonyiak fölényes sikerét (43:22).

 

Ha Montpellier, akkor ki más, mint Nikola Karabatic. A francia irányító valószínűleg a leghíresebb kézilabdázó a világon. A Szerbiában született, de Franciaországban felnövő, idén 26 esztendős játékos már mindent megnyert, amit ebben a sportágban meg lehet nyerni. A gall válogatottal Európa-, világ- és olimpiai bajnok lett, klubcsapataival (Montpellier, Kiel) pedig kétszer ünnepelhetett Bajnokok Ligája-sikert. Három alkalommal nyert német bajnokságot, négyszer pedig franciát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!