Telekom Veszprém

2013.03.22. 12:44

Egy apró lépésre a BL negyeddöntőtől a Veszprém

Egy aprócska lépés hiányzik az MKB Veszprém KC-nak a BL-negyeddöntőhöz. A spanyol Ademar Leónt fogadó bakonyi kézilabdázók számíthatnak megszokott segítségükre, telt ház előtt és minden bizonnyal fantasztikus hangulatban léphetnek pályára szombaton délután a nyolcaddöntő visszavágóján.

Horváth Gábor

Persze az említett aprócska lépés, akár nehéznek is bizonyulhat.

Az első mérkőzés legalábbis bebizonyította, ha a magyar bajnoki címvédő egy kicsit is kienged, visszafogottabbá, puhábbá, pontatlanabbá válik, a spanyolok azonnal lecsapnak a kínálkozó esélyre. A bakonyiak felkészülése így a héten elsősorban arról szólt, hogy az idegenbeli mérkőzésen gyengélkedő támadószekciót valahogy ráncba szedjék. 

Carlos Ortega edző az első mérkőzést követően kritikával illette csapata játékát, elmondta: nem sikerült maximálisan úgy teljesíteni, ahogyan azt eltervezték.

A hangulatra bizonyára ezúttal sem lesz majd panasz, a csapat telt ház előtt vívhatja ki a továbbjutást (Fotó: Orosz Péter)

A csapat persze ezzel együtt három góllal győzött, azaz a jól érzékelhető problémák ellenére páholyból várhatja a veszprémi találkozót. Az MKB van olyan rutinos csapat, hogy ne hagyja magát elaltatni, tisztában van vele, ha koncentráltan játszik, nem lehet gond a továbbjutás kivívásával. A bakonyiak spanyol mestere ugyanakkor többször is külön hangsúlyozta: vetélytársuk még nem adta fel a küzdelmet, a León végsőkig harcol majd. 

Ezt a szellemet az első meccsen lehetett is érzékelni, az Ademar egy több sebből vérző csapat, amelynek nincs veszítenivalója, fiataljai pedig hatalmas küzdők. Az MKB abban biztos lehet, hogy Manuel Cadenas tanítványai ott nehezítik meg majd a vendéglátók dolgát, ahol csak tudják. Ezt a spanyol szakvezető szavai is bizonyítják.- A legjobbaktól kell tanulnunk és igazán akarnunk kell azt, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Úgy kell dolgoznunk és küzdenünk, hogy elfelejtjük a külső befolyásoló tényezőket - nyilatkozta nemrég a tréner.Az MKB Veszprém KCAdemar León Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó szombaton délután 16 órakor kezdődik.


A HSV Hamburg lépett először a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Ez nem volt meglepetés, a német csapat ugyanis a múlt héten idegenben kilenc góllal győzte le a szlovén Celjét, így a hazai visszavágón a háromgólos vereség bőven belefért. Eredmény: Hamburg-Celje 28:31.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!