Telekom Veszprém

2014.01.09. 06:30

Mocsai Tamás Veszprémben

Veszprém - Édesapja öt évig volt a veszprémi férfi kézilabda csapat vezetőedzője, akkor még Németországban játszott klubcsapatában, de a válogatottban már édesapja utasításait hallgatta. 2013 decemberében kapott egy biztató telefonhívást, hogy számítanának rá a veszprémi bajnok és kupagyőztes csapatnál.

Mosonyi József

- Mikor játszottál utoljára a magyar bajnokságban?

- A Dunaferr SE csapatában voltam három szezonon keresztül, ha jól emlékszem 1999-2002-ig. 2000-ben megnyertük a bajnokságot, 2001-ben pedig a Magyar Kupát az akkori Fotex Veszprém előtt. Persze akkor nagyon jó csapatunk volt, többek között Bene Tamással, Marosi Lászlóval, Gál Gyulával, Kertész Balázzsal, Tombor Csabával és a kubai kapussal Vladimir Hernandez-zel, aki sajnos már nincs közöttünk.

- Mely német csapatokban játszottál?

- Legutóbb a Hannoverben, de a Lemgo-ban négy évet, Flensburg-ban kettőt, egy évet játszottam a Löwen elődjében a Kronau-Östringen-ben és játszottam még három idényt Svájcban is a Pfadi Wintenthur-nál is.

- A családoddal Németországban éltél, terveztétek már, hogy hazaköltöztök?

- Másfél éves már Áron kisfiam és a német feleségemmel is már többször beszélgettünk arról, hogy ha majd abbahagyom az aktív játékot, akkor Magyarországra költözünk. Decemberben voltam 35 éves, gondolnunk kellett már az aktív játék utáni életünkre is. Ez a hazai lehetőség most előrébb hozta ezt a tervünket. Nekik ezt majd meg kell szokniuk, de a párom elfogadta ezt a döntésemet.

- Hogyan kerültél szóba a veszprémieknél, hogy ide igazolj?

- Teljesen véletlenül alakult, mert novemberben megsérültem és nem tudtam játszani a klubcsapatomban, a Hannoverben. A jobb térdemben a meniszkuszommal operáltak, a sérülésem csak másfél hónap alatt jött rendbe, ezért ők igazoltak még egy balkezes átlövőt, hogy ne kerüljenek hátrányba az én kiesésemmel. A fokozatos terhelésnek köszönhetően gyorsan felépültem december közepére, akkor szembesültek azzal, hogy tavaszra hárman lettünk volna ugyanarra a posztra. Ekkor keresett meg a veszprémi csapat, hogy fél évre segítsem ki őket, mert Nagy László egyedül van a jobbátlövő pozícióban. A németeknél június 30-ig szólt a szerződésem, ezért kérésemre ingyen átengedtek az MKB-MVM Veszprém csapatába. Nagy örömmel nézek a most következő feladatok elé és természetesen szeretnék a csapattal a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé bejutni, hiszen ez a cél! Nagyon jó összetételű most a veszprémiek kerete, minden posztra jó játékosok állnak készen a feladatra. A januári EB után és a tavaszi mérkőzéseken fog kiderülni, hogy milyen állapotban lesz a csapat, mennyire kerülik el a játékosokat a sérülések. Én örülök ennek a lehetőségnek, még nem is gondolkodok a további szerződéshosszabbításon, de mindent megteszek azért, hogy Carlos Ortega vezetőedző és a klub is elégedett legyen a játékommal.

- A dániai Európa Bajnokságra utazol a csapattal. Milyennek látod a válogatottat?

- Január 10-én utazunk, két nappal később az első mérkőzésen már a világbajnok spanyolokkal játszunk. Ha sikerülne azon a mérkőzésen meglepetést okozni, az nagy hatással lenne az izlandiak és a norvégok elleni további két csoportmeccsre is. A csoportból mindenképp tovább kell jutni, a középdöntőben pedig már bármi megtörténhet. A szövetség az első nyolcba várja a csapatot, ezt teljesítenünk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!