Telekom Veszprém

2014.05.08. 11:36

Veszprém-Szeged: hatalmasat szólt a pofon

Veszprém – A mostani kézilabda idény korábbi Veszprém-Szeged derbijei alapján senki sem számított arra, hogy a címvédő ilyen szinten megleckézteti a Tisza-parti csapatot a finálé első meccsén. Folytatás vasárnap. Vajon mit gondolnak a főszereplők a második mérkőzésről?

Horváth Gábor

Az biztos, hogy a szurkolók jelentős része a szerda este után azt gondolja, hogy a veszprémiek Szegeden már be is gyűjthetik az újabb bajnoki aranyérmet. Hiszen a két együttes között a találkozó jelentős részében tényleg klassziskülönbség volt, ráadásul úgy, hogy az MKB-MVM egyáltalán nem mutatott csúcsformát.

A főszereplőknek persze más a véleménye, abban mindenki egyetértett, hogy a Szeged otthonában (vasárnap: 19.15.) nem lehet biztosra menni. A bakonyiak kemény harcra számítanak, valószínűleg joggal, a Picknél pedig reménykednek, ennél csak jobb jöhet.

Juan Carlos Pastor felemelt fejjel, szimpatikusan nyilatkozott a bajnoki párharc, 30:21-es bakonyi sikert hozó első felvonását követően. A Tisza-partiak spanyol vezetőedzője gratulált a vetélytársnak, megjegyezve: ez egy rendkívül fájdalmas vereség volt számukra.

– Megpróbálunk felállni, és összeszedni magunkat a folytatásra. Ha számítana a gólkülönbség, már valószínűleg el is buktuk volna a döntőt, de így még van esélyünk visszajönni a párharcba. Szegeden igyekszünk mindent megtenni ennek érdekében.A Pick válogatott szélsője Vadkerti Attila nem volt túl bőbeszédű.



– A mester mindent elmondott, én csak gratulálok a Veszprémnek, vasárnap megpróbálunk javítani – fogalmazott, s a kérdésre, hogy ehhez miben kellene változni, csak annyit válaszolt, hogy a mester majd a héten elmondja a tennivalókat.

A vendégek elkeseredettsége persze tökéletesen érthető, hiszen a csapat nagyot küzdött, ám így sem volt esélye arra, hogy szorossá tegye a küzdelmet.

A bakonyiak trénere, Carlos Ortega egyetértett honfitársával és kollégájával. Az első húsz perc után az történt a pályán, amit együttese akart. Az edző szokásához híven rögtön felhívta a figyelmet arra, hogy a szerdán történtektől elvonatkoztatva kell pályára lépniük a folytatásban.

– Ha Szeged kulcsemberei, például Mindegia, vagy Mikler jó napot fognak ki, nagyon nehéz dolgunk lesz. A vasárnapi egy teljesen másik meccs, keményen kell dolgoznunk a sikerért.Az összecsapás embere egyértelműen Carlos Ruesga volt, a spanyol irányító kiemelkedő teljesítménye azért is örömteli, mert a remek képességű játékosnak eddig nem ment túl jól ebben a szezonban.

– Boldog vagyok, hogy sikerült jó teljesítményt nyújtani. A csapatnak és nekem is. Egy játékosnál nagyon fontos, hogy mindig készen álljon arra, hogy pluszt tegyen hozzá a játékhoz. Nekem ez a szezon eddig nem sikerült túl jól, bízom benne, hogy a folytatásban sikerül megtartanom a jó formát – nyilatkozta Carlos Ruesga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!