Sport

2014.05.07. 15:19

Brutális verést kapott a Szeged

A címvédő Veszprém semmi esélyt nem adott a Szegednek az NB I-es kézilabda bajnoki finálé első mérkőzésén. A helyszínről tudósítottunk.

Horváth Gábor

MKB-MVM-Pick
30:21 (15:9)

Veszprém Aréna, 4700 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. MKB-MVM Veszprém KC: Alilovic – RUESGA 6, Sulic 2, SCHUCH, NAGY 4, TERZIC, Ugalde 3. Csere: Borbély (kapus), ILIC 7 (3), Iváncsik T. 1, VILOVSKI 3, Gulyás, IVÁNCSIK G. 4, Mocsai, Ligetvári. Edző: Carlos Ortega. Pick Szeged: Mikler – Ancsin, BALOGH 5, Mindegia 2, Zubai, Prce, Kekezovic 2. Csere: Tatai (kapus), Ilyés 4, Blazevic, Vadkerti 1, Vranjes 2, Larholm 5 (4), Parrondo. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

Juan Carlos Pastor: ez fájdalmas volt

Carlos Ortega: - A meccs eleje nehéz volt, de aztán tudtunk labdákat szerezni és gyors kontrákat indítani. Vasárnap nehéz meccs vár ránk, főképp, ha vetélytársunk legjobbjai hozzák magukat. Más találkozó lesz, nagyon oda kell figyelnünk.

Juan Carlos Pastor: - Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Nem tudtunk jó teljesítményt nyújtani. Csak az első húsz percben bírtuk koncentrációval. Nagy volt a különbség, de igyekszünk vasárnap javítani, hazai pályán nyerni, szeretnénk visszajönni ide. Nem lesz könnyű, ellenfelünk remek formában kézilabdázik. Nagyon fájdalmas ez a súlyos vereség, de fel a fejjel, sok munka vár ránk.

Carlos Ruesga: - Nagyon örülök a jó teljesítménynek. A csapaténak és a sajátoménak is. Ez a szezon eddig nem sikerült túl jól nekem, jó, hogy végre megmutathattam a tudásomat. A folytatásban nem lesz könnyű dolgunk, nem vehetjük lazán a szegedi meccset.

21:31: Kilencgólos győzelem lett a vége, de lehetett volna 12-13 is. Mindegy, a lényeg: az MKB-MVM 1:0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcban,

21:22: A hazai publikum továbbra is remekül szórakozik, egyáltalán nem zavarja, hogy nem izgalmas a meccs. Alilovicot borbély váltja a kapuban, a fiatal hálóőr hatalmas biztató tapsot kap.

21:20: A már a padon ülő vendégjátékosok arcán az látszik, hogy legszívesebben elsírnák magukat. Miklert az vigasztalhatja, hogy a következő idényben Veszprém-mezt húz, 54. perc: 28:18.

21:15: Gulyás és Nagy összjátéka már-már az alázást súrolja, csak azért nem, mert gyönyörű mozdulatsorról, igazi csemegéről van szó. A két játékos hát mögötti passzokkal és lövőcselekkel bolondította meg a vendégvédőket. Utóbbi lőtt a kapuba.

21:13: A vendégek azért harcolnak, hogy tisztességes legyen a vereség, ez is kemény munkát igényel, s úgy tűnik, hogy nem is lesz eredményes, 47. perc: 25:15. Számol az aréna! 1, 2, 3. 4, .... 10., 10., 10.

21:08: A veszprémi szurkolók érthetően nagyon vidámak, boldogan ünnepelnek, énekelnek, s készülnek arra, hogy rászámolhassák a tízet a vendégekre.

21:07: Iváncsik Gergő harmadik góljával 22:13-ra módosul az állás, a Szeged, jobb híján, időt kér.

21:04: Mindkét falban nagy birkózás megy, a Veszprém sokkal jobb benne. Ebben is.

21:01: Két góllal kozmetikázta az eredményt a Szeged, de a hazaiak újra összekapták a védekezésüket, a Picknek minden egyes helyzetért meg kell izzadni, s ez rengeteget kivesz a játékosokból, 39. perc: 19:13.

20:58: Tatai váltotta Miklert a kapuban, a volt veszprémi hálóőr nem éppen a bakonyi drukkerek kedvence, szegény pont a B-közép előtt kénytelen állni.

20:55: Úgy tűnik, nem lett jobb a Pick védekezése: a bakonyiak szinte akkor találnak be, amikor szeretnének, 18:11.

20:53: Mikler védéssel indult a második félidő, az elsőben nem sok volt belőle. Ez egyelőre nem a magyar válogatott kapusának a meccse.

Izgalmasan indult a mérkőzés, az első félidő utolsó tíz percében viszont klassziskülönbség volt a két együttes között. A Veszprém egyre magabiztosabbá vált, ezzel párhuzamosan a Szeged játéka támadásban és védekezésben is összeomlott. Ha így folytatódik a meccs, kiütés lesz a vége.

20:42: 15:9-es hazai vezetéssel ért véget az első játékrész.

20:38: Öt gólra nőtt a hazai előny (14:9), Larholm ráadásul a kiállítás sorsára jutott, két perc van hátra a félidőből.

20:33: Lendületben a bakonyi csapat, Ruesga negyedik góljával 12:8 az állás. Pastor edző tombol a kispad előtt. Jogosan. Nagyon komoly hullámvölgybe került a csapata.

20:30: Vilovski talál be, 10:8 az állás, a vendégek időt kértek. A Szegednek megvannak a helyzetei, de a labda valahogy nem akar utat találni Alilovic kapujába. Pastor érzi, hogy változtatni kell.

20:26: 20. perc: 8:8. A Szeged támadhat, miután a Veszprém eladta a labdát.

20:23: Sulic kap két percet, a horvát kicsit túlpörgött, ez már a második kiállítása. Még a padról is mondja a szerinte szimuláló bosnyák Prce-nek a magáét.

20:21: A Veszprém vezet (8:7). Ugalde lőtte, előtte Alilovic védett kétszer is szépen.

20:17: Ruesgát kell ápolni, a veszprémiek spanyol irányítóját Zubai ütötte le, vagy Ancsin. Utóbbit állították ki.

20:15: Nagyon dinamikus a meccs, a játék csapkodó és olykor ideges is, 13. perc: 7:7.

20:13: Ruesga szép gólt lőtt talpról, ahogyan a másik oldalon Mindegia is.

20:11: Nagy Laci: átlövés, Sulic: indítás, máris egál: 5:5.

20:09: Ezek a Szeged percei, két indítás, két gól, 2:4.

20:08: A bírók a két horvátot, Sulic-ot és Blazevic-et küldték le a pályáról.

20:06: Ruesga góljára végül Ilyés válaszolt, 2:2.

20:05: Félelmetes védekezéssel kezdett a Veszprém, a hazaiak levegőt sem hagynak Zubaiéknak.

20:02: A meccs első gólját Kekezovic szerezte, 0:1. Ilic egyenlített rögtön.

20:01: Kezdődhet a meccs!

19:50: Szegedről is érkeztek drukkerek, igaz, nem túl sokan, mindössze nyolc-tíz kék mezest látni a vendégszektor aljában.

19:44: Egyre többen vannak az arénában, a szurkolók jókedvűek, nyugodtak. A szakemberek egy része viszont állítja: a Pick ma is képes lehet komoly harcra kényszeríteni a Veszprémet.

19:32: A vendégek trénere, Juan Carlos Pastor barátkozott kicsit honfitársával, a veszprémiek irányítójával, Chema Roderiguezzel bemelegítés közben.

19:26: A Tisza-partiak sérülés miatt a svéd Kallmant nélkülözik, a a bakonyi csapat pedig Iman Jamalit, valamint Fazekas Nándort. Utóbbinak a hétfői edzésen tört el a keze. A kapust a fiatal Borbély Ádám helyettesíti, a junior hálóőr igazi mély vízbe került, meglátjuk, pályára lép-e, szerepet kap-e Alilovic mögött.

19:25: A Szeged is a pályán. A vendégek tapsot kaptak.

19:15: Épp most vonult be a veszprémi csapat a pályára melegíteni, a csarnokban egyébként jelenleg több játékos van, mint néző. A parkolóból és a környékből ítélve egyelőre nem bolydította fel a várost ez a döntő. Persze az időpont is elég szokatlan.

A bajnoki címvédő Veszprém, vagy a trónkövetelő Szeged? Az MKB-MVM tovább gyarapítja dicsőséglistáját, vagy a Tisza-partiak végre kitörnek az örök második szerepéből? Hosszú évek óta ez a legfontosabb kérdés a magyar férfi kézilabdában.

A bakonyiak idén sorozatban hetedik bajnoki címüket szerezhetik meg, a Pick legutóbb 2007-ben volt aranyérmes. Az elmúlt időszakban a felek számos nagy csatát vívtak, ugyanakkor a Veszprém többször is könnyedén fektette két vállra legnagyobb honi riválisát. Utóbbi korszaknak, legalábbis jelenleg úgy tűnik, vége, hiszen Nagy Lászlóék fantasztikus, nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, azonban a Szeged is szépen halad előre.

Mindkét oldalon spanyol szakember, Carlos Ortega, illetve Juan Carlos Pastor keveri a taktikai kártyákat, és noha a bakonyiak kerete erősebb, a Tisza-partiak is erősödtek az elmúlt évekhez képest. Szóval ma (és vasárnap, a második meccsen Szegeden) bármi előfordulhat, lássuk a csatát, kezdődjön a két sikerig tartó bajnoki párviadal!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!