Krimi

2024.02.11. 05:50

Gyanútlan turistát szúrt szíven egy férfi Budapesten, emlékezetkiesésre hivatkozik (videó)

A francia fiatalember édesanyja összetörve nyilatkozott, nem elégedett az ítélettel.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Öt évről tíz évre súlyosbították a börtönbüntetését annak a férfinak, aki egy 12 centiméteres pengéjű késsel minden ok nélkül szúrt szíven a nyílt utcán egy francia turistát Budapesten. Négy éve ölte meg az akkor 25 éves fiatalt a férfi, aki emlékezetkieséssel és mentális betegségével védekezik.

Még egyszer nagyon sajnálom! Már szinte nem tudom elhinni, hogy miattam már nem él tovább. Nem tudom soha helyrehozni ezt. Tudom, hogy eltörtem a sértett családjának a szívüket

– ezt mondta a bíróságon tört magyarsággal az az amerikai–brit férfi, aki mostanáig sem tudott magyarázatot adni tettére.

Az áldozat szülei, ahogy korábban is, most is ott voltak a tárgyaláson. Az anya sírva nyilatkozott: azt mondta, hogy lehetne súlyosabb is az ítélet, soha nem bocsátanak meg a fiuk gyilkosának – derül ki a Ripost cikkéből. 

Csupán 25 éves volt az áldozat, előtte állt az élet
Forrás: TV2

Mindig jókedvű volt, rengeteg terve volt. Látni akarta a világot, a mindene volt az utazás. Családot is szeretett volna, de most már csak az emléke marad meg nekünk

– mondta könnyeit törölgetve.

A bíró a súlyosbítást azzal indokolta, hogy bár a férfinak mentális betegségei vannak, ezeket nem kezeltette, és azt is tudta, hogy nem ihat alkoholt. Egyértelműen ölni akart, veszélyes a társadalomra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!