Olvasó

2013.07.01. 11:54

Megnyílt a vászolyi nyár

Három kiállítással, falunappal és gyermekszínházi előadással június 22-én megnyílt a Vászolyi nyár.

Napló

Kucsera András festőművész nagyszerű kollekcióval jelent meg, a Galéria egyik nagytermét betöltve. A művész Vászolyi emlékképeim címmel látható munkáit befogadó teremmel szomszédos kiállítóhelyiségben Beretvás Csanád szobrász megkapó és figyelemre méltó Hangulatok összeállítással köszönti a 20. születésnapját ünneplő Vászoly Fennmaradásáért Közalapítványt és a húszéves Vászolyi nyár rendezvénysorozatot.

A régi kocsmából és kisboltból kialakított Galéria további termei adnak otthont Thaler Tamás Édes Erdély című fényképsorozatának, amellyel a fotós szép áttekintést ad Erdély városairól, falvairól, felvillantva egy-egy jellegzetes hangulatot. Külön élvezetessé teszi a tárlatlátogatást a képek alatt szereplő szöveges összefoglaló a településről tájegységről.

A kiállítás és a rendezvénysorozat szervezője, rendezője minden évben a Vászoly Fennmaradásáért Közalapítvány, számos helyi és a községhez kötődő önkéntes közreműködésével. A kiállítások előtt Érdi András, a Vászoly Fennmaradásáért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjét követően Beretvás Csanád szobrász kiállítását Szabó László Zoltán fafaragó, népi iparművész nyitotta meg, Kucsera András festőművész és Thaler Tamás fotográfus anyagát és az alkotókat Szigeti-Endrődi Eszter régész, művészettörténész méltatta.

A kiállítások mindennap 16–20 óra között július 7-ig látogathatók. Tíz fő feletti csoportokat előzetes egyeztetés alapján más időpontban is fogadnak. Sok más izgalmas előadás és kiállítás is lesz Vászolyban a nyáron. Visszajáró vendégeink is vannak már, de mindig öröm, ha új vendégek érkeznek!

Borosné Mari, Vászolyi Hírmondó szerkesztője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!