Újabb részletek

2023.10.11. 08:05

Prémiumbotrány: Karácsony két nap alatt csaknem 300 millió extra pénzt osztott szét (videóval frissítve!)

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Karácsony Gergely két nap alatt majdnem ötven fővárosi vezetőnek hagyott jóvá prémiumot összesen 280 millió forint értékben.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A lap információi szerint 

a főpolgármester titokban, két nap alatt, július 20-án és 21-én majdnem ötven fővárosi vezetőnek hagyott jóvá prémiumot, a csaknem félszáz érintett pedig összesen 280 millió forintnál is többet tehet zsebre.

Úgy tudni, a premizáltak között a kulturális, a színházi élet több döntéshozója mellett számos önkormányzati cégvezető is megtalálható.

Mint ismert, Karácsony Gergely július 20-i döntése nyomán a BKK és a BKV vezetői hatalmas, több esetben közel tízmillió forintos prémiumot vehetnek fel. Az ügy érdekessége, hogy a főpolgármester egyetlen nappal később, 21-én Facebook-posztban számolt be arról, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít.

Karácsony Gergely egyébként elismerte a prémiumok engedélyezését, ám hangsúlyozta, az érintettek azért kaphatnak pluszjuttatásokat, mert teljesítették az ehhez szükséges konkrét vállalásokat.

A lap birtokába került dokumentumokból kiderült, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának is horribilis mértékű prémiumot hagyott jóvá a főpolgármester: Barts J. Balázs a 2022. évi prémiumfeladatainak teljesítéséért 9,48 millió forintot fizethet ki a vállalat Karácsony Gergely döntése nyomán.

Ez a csaknem tízmilliós összeg a cégvezető tavalyi alapbérének a 40 százaléka. Mindez azért is figyelemre méltó, mert a vagyonkezelő vezére az egyik főszereplője volt a Városháza-botránynak.

Karácsony nem bánta meg a prémiumok jóváhagyását. A főpolgármester szerdán reggel a CEU-ra érkezett, ahol beszédet mondott a Budapest Fórumon, itt szerette volna megkérdezni ebben a témában több újságíró is, azonban Karácsony egy szót sem mondott a feltett kérdésekre. Helyette az egyik sajtósa annyit mondott, hogy Karácsony nem bánta meg, hogy ekkora prémiumot osztottak ki. Ezt követően a főpolgármester az M1 riporterének, Császár Attilának lefogta a kezét és félrelökte. 

További részletek ITT olvashatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában