Négy gyanúsított van

2024.03.08. 19:56

Korrpuciós ügy Óbudán: három személyt tartóztattak le a baloldali vezetésű kerületben

A bíróság három személynek a letartóztatását rendelte el azok közül, akiket a III. kerületi korrupciós botránnyal összefüggésben vettek őrizetbe szerdán – tudta meg a Magyar Nemzet. Az óbudai korrupciós-ügy negyedik gyanúsítottja bűnügyi felügyeletbe került.

MW

Három embert vettek őrizetbe a baloldali Kiss László által vezetett III. kerületi önkormányzatot érintő korrupciós ügyben

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Harminc napra elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) az óbudai korrupciós botrány néhány napja őrizetbe vett három gyanúsítottjának a letartóztatását – közölte megkeresésünkre az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Hozzátették: egy személy esetében a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el. A végzés nem végleges. Ahogy arról a Magyar Nemzet is  már többször beszámolt, a főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. kerületi önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A gyanúsítások fiktív szerződésekről és korrupcióról szólnak. A nyomozó ügyészek a Magyar Hírlap értesülése szerint a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatnál is házkutatást tartottak.

Korrupciós botrányok kibontakozóban

A lap úgy tudja, az eljárás összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel, ami pedig nem más, mint a III. kerületi korrupciós botrány, amiben a KNYF jó ideje nyomozást folytat. Az ügyben több név is előkerült a sajtóban, köztük a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor. Az óbudai korrupciós ügy hátteréről 2021-ben Anonymous is több alkalommal  beszámolt már. 

Az álarcos alak által közzétett felvételek közül a legerősebb, amikor egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. 

A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó. Noha az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, a botrány szálai elérhetnek több más baloldali kerületig is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában