Illegális migráció

2024.03.08. 10:23

A szerb rendőrség különleges egységei nem engedik a bevándorlókat a magyar határhoz (videó)

Jelenleg ugyan viszonylagos nyugalom uralkodik a magyar határkerítés déli oldalán, de a helyiek attól tartanak, hogy bármikor visszatérhetnek a bevándorlók és az embercsempészek. A Magyar Nemzet újságírója arra volt kíváncsi, hogy miként őrzi a szerb rendőrség a határ déli oldalát a migránsoktól.

MW

A szerb rendőrség egységeinek tábora pár tucat méterre a magyar határtól. Így őrzik a határ déli oldalát a migránsoktól

Forrás: Magyar Nemzet

Az erdős rész közvetlen közelében, a helyi horgásztó mellett állították fel a sátraikat a szerb rendőrség különleges egységei. Ez az a hely, ahol pár hónappal ezelőtt még ellenőrzés nélkül lőtték egymást az illegális bevándorlók és a bűnbandák.

A Magyar Nemzet újságírója a helyszínen járva azt tapasztalta, hogy jelenleg ugyan viszonylagos nyugalom uralkodik a környéken, a délvidékiek attól tartanak ez csak időszakos állapot és bármikor visszatérhetnek a migránsok és az embercsempészek.

A tó mellett jelenleg horgászok vannak, de szemben velük ott állnak a hatóságok járművei, a sátrak és a jeladó állomás is.

A szabadkaiak korábban messziről elkerülték a terület ezen részét. Attól tartottak, hogy migránsokba botlanak vagy egy eltévedt golyó őket is eltalálhatja. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában