Korrupció

2024.04.03. 16:00

Városháza-botrány: újabb gyanúsítottra csapott le a rendőrség

A gyanúsítottak száma ezzel négy főre bővült.

MW

A fővárosi baloldalt érintő korrupciós botrány 2021 őszén kapott nagyobb nyilvánosságot

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Újabb személyt hallgatott ki a Városháza-botrányként elhíresült bűnügyben a rendőrség – írja a Magyar Nemzet. A gyanúsítottak száma ezzel négy főre bővült.

A korrupciós botrány közel három éve robbant ki, amikor arról jelentek meg hírek, hogy a budapesti városvezetés titokban értékesíteni akarta a Városházát, illetve, hogy a fővárosi ingatlaneladásokat egy jól behatárolható kör „jutalékos” rendszerben, milliárdos kenőpénzért intézhette.

Karácsony Gergely tavaly még arról beszélt, hogy „kipukkadt a Városháza-lufi”, ennek igencsak ellentmond, hogy a korrupciós botrányhoz köthető, összevont büntetőügyben – a rendőrség lapnak adott tájékoztatása szerint – már négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként. 

A Városháza-gate-ként elhíresült eljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) befolyással üzérkedés és befolyás vásárlása gyanújával már több éve nyomoz.

A fővárosi baloldalt érintő korrupciós botrány 2021 őszén kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor az Indexen jelent meg egy írás, hogy a főváros el akarja adni a Városházát. Karácsony mindent tagadott, ám nem telt el sok idő, és egymást követték a leleplező cikkek és felvételek.
A cikk ITT folytatódik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában