Otthon

2010.06.28. 17:59

Trendi a tapéta

Veszprém - Újra nagy divat a tapéta. Jobb minőségű anyagokból, elérhető áron. A trend az, hogy nem az egész szobát burkoljuk be, csak a hangsúlyos részeket. A téma lehet retró, visszafogott vagy gyerekmintás: amit a lakás kíván.

Németh F. Bernadett

A gazdasági válság miatt visszaesett érdeklődés indította arra a szőnyeg- és függönyüzletet, hogy tapétákkal egészítse ki kínálatát, hallottuk a veszprémi bolt tulajdonosától, Meinczinger Mártontól. Azt szeretnék, hogy a vásárló egy helyen szerezzen be mindent.

Az új termék bevezetését a tulajdonos komolyan vette: minden alkalmazottnak meg kellett tanulnia a tapéták kezelési, felhelyezési módját, ha a vevő kérdez, jártasak legyenek a kérdésben

A gyapjúrostos Vlies tapéta textil alapú, lélegző anyag, tisztítása egyszerű, nedves ruhával megoldható - mondta Meinczinger Márton az új termékről. 

- Fontos tudni, hogyan kell kiszámolni, mennyi tapétára van szükségünk: a szoba szélességét meg kell szorozni a magassággal és elosztani öttel. Azt is jó tudni, hogy ezeket a tapétákat nem kell ragasztóval megkenni, a ragasztót megfelelő előkészítés után a falra kenjük.

Az üzletvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy mindig nézzük meg a tapéta csomagolásán a piktogramokat. Az első a gyártási számot mutatja, ezt jó megjegyezni, különben eltérő színeket kaphatunk. Ha mégis előfordul, a más gyártási számú tapétát kell a sarkokhoz felhasználni, így a fényviszonyok kiegyenlítik az eltéréseket.

A második piktogram azt jelöli, hány centiméter eltolással kell beépíteni az anyagot. A harmadik a ragasztásra utal. Ehhez kell egy kis kézügyesség is, ha nem szakemberre bízzuk a feladatot.

Meinczinger Márton azt ajánlja, hogy ne lapra hajtsuk, hanem tekerjük a megkent tapétát, így nem szárad meg a széle előbb, mint a közepe.

Az üzletben 160-féle tapétát kínálnak, német és holland termékeket, ami nincs, azt két nap alatt beszerezik.

 

Címkék#tapéta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!